this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Strange conversation

Spännande samtal två brinnande i anden emellan. Särskilt det där sista: Jag har hört av mig. Och du vet inte varför.
Jag undrar vad det lilla ordet ‚Äėinte‚Äô kan betyda i detta sammanhang.

Arrogant och oförskämt är det i alla händelser. Precis så som den lismande och krypande hycklaren Majistern alltid uppträder mot dem han inte själv har någon omedelbar nytta av.
Det är förresten inte första gången Majistern hoppar av åtaganden utan något synbart rimligt skäl och utan att meddela arrangörerna innan.
Och aldrig i helvete att det är Majistern som har gjort något fel: det är alltid någon annan!

Men jag kanske är orättvis. Majistern tänker ju inte själv. Det gör någon annan åt honom. Han heter Gud och är Majisterns personlige tränare och det är Gud som alltid leder Majistern rätt när han kutar på löpbandet och på Långholmen.
Det är därför, säger Majistern, han aldrig mer kan göra fel. Bara så att du vet, din pissmyra!

Mattias Cedesjö är en före detta brottsling och missbrukande fotbollshuligan med många grova misshandlar på sitt samvete som blev frälst, vilket han själv reser runt och håller föredrag om för att hjälpa andra. I dag arbetar Mattias som stensättare när han inte tränar Gimo IF:s fotbollsdamer i division 2 samt drömmer om att få hålla på med bollen och vittna om Jesus på heltid.

Lite sn√•lt av Majistern att inte st√§lla upp d√• ‚Äď i synnerhet som bollen och Jesus (f√∂rutom han sj√§lv) √§r Majisterns eget allt uppslukande intresse och han sj√§lv kommer direkt fr√•n en liknande bakgrund som Mattias.
Men arvodet var kanske inte det rätta och jag tror inte att TV4:s inspelningsteam hittar till Alunda.

Det är förstås viktigare att prova ut svindyra gratissvidar på de häftigaste herrekiperingarna i Stockholm så att man ser läcker ut i teve än att uppfylla ett åtagande i en liten undanskymd baptistförsamling på vischan där inga löpsedelsrubriker skrives.

Så här ser förresten en tevepajas utan både sans och stil ut. Herregud, hela karl’n är ju ett skämt. Ett dåligt skämt.

Inte bara slipsen utan knuten ser ut som en haklapp! Och den gräsliga snorfanan i bröstfickan: vad har den där att göra? Det ser ju inte riktigt klokt ut: som om han hade hällt ut frukosten över kavajen!
Om det ska vara något alls där ska det förstås vara en sober minimalistisk sak som förhöjer plaggets elegans och inte gallskriker ut bärarens genuint dåliga smak.

√Ėgonen och den tomt stirrande blicken talar f√∂r sig sj√§lva. Men det g√•r inte att g√∂ra n√•got √•t: man kan byta kostym och skor och slips och det hela men inte √∂gonen.
Eller det kanske man kan i dag? Men det är i så fall betydligt mer komplicerat än att bara svida om. Och TV4 kanske inte betalar sådana ingrepp?