this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Som vore jag en lätt, rastlös fjäder

“Två månader i Rom. En hel del vatten under Ponto Sisto. Flera fina extrakilon runt midjan och magen.”
Rom är 2 764 år och Ponto Sisto 532: hur mycket vatten blir det? Och midjan och magen: är det inte ungefär samma sak?

“De nya, goda vanorna är som balsam för synapserna, man blir lugnare, gladare, värdigare.”
Synapserna? Och var någonstans finns Majisterns ‘värdighet’? Den har jag aldrig sett.

Mår bättre med balsam

“Igår var vi hos Lotta och hennes familj. Vi pratade om tro, om mat och kärleken. Lite fotobll också. Hennes man håller på Roma.”
Håller alla Majistern träffar på Roma? Finns det ingen i Rom som hejar på SS Lazio? Alla i Stockholm håller inte på AIK: jag känner några som håller på Djurgårdens IF också och M och C & P hejar på Bajen.

“I Sverige fastnade jag ofta i andras föreställning om mig. Jag definierade mig själv utifrån vad andra tyckte och tänkte om mig. Jag blev patetisk och rörande ömklig. Jag gick på gatorna och undrade om människor jag mötte tyckte bra eller illa om mig. Här nere har jag slipat bort de där vassa kanterna.”
I Rom finns inte en människa som har ‘en föreställning’ om Majistern, för där finns ingen som känner honom och vet ingen vilken misslyckad mediepajas han är och har ingen heller läst den rappakalja han skriver hela tiden.
Om de visste det och kände Majisterns ‘föreställning’ om sig själv hade han fått huka i gränderna i Rom också.

Majistern skryter ofta med att han ‘berör’ människor och verkar uppfatta detta som en ‘tillgång’. Men det kan hända att människor blir ‘illa berörda’ också. Det är definitivt inget kapital att räkna med.