this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Som att lÀsa vad ett barn har skrivat

“Det Ă€r inte sant att Italien alltid levererar dĂ„liga genrep inför stora mĂ€sterskap. Inför VM 2006 kryssade man mot Schweiz om jag inte minns fel.”
Oavgjort mot Schweiz? Det skulle i alla fall jag kalla ‘dĂ„ligt’ bĂ„de om jag var italiensk fotbollssupporter och förbundskapten.

Italien spelade sista trĂ€ningsmatchen innan EM i gĂ„r. Förlust mot Ryssland med solklara 3–0. Majistern sĂ„g matchen och “det var som att titta pĂ„ nĂ€r ett litet barn falla frĂ„n en klĂ€tterstĂ€llning.
Man hinner inte fram, det finns ingenting man kan göra, man sitter för lÄngt bort.
TĂ„rar sedan, och kanske en tid för att bli Ă„terstĂ€lld. PlĂ„ster med Bamse, en evighet i vĂ€ntrum. LĂ€karen som med en rĂ€tt barsk dom
”

Ofattbart klantigt och tafatt skrivet. Jag fattar inte ett dugg. Är det farsan som bölar dĂ€r han “sitter för lĂ„ngt bort” och fĂ„r plĂ„ster med en bild av en dopad björn pĂ„? FĂ„r Majistern alltid sitta “en evighet i vĂ€ntrum”? Eller hittar han bara pĂ„?
Vad menas med “en barsk dom”? Eller Ă€r det ‘en barsk ton’ som avses? Omöjligt att sĂ€ga. Men jag tycker att det skulle passa bĂ€ttre.

“Det fanns inget modernt i vĂ€rlden nĂ€r det hĂ€nde senast.” ???

“Italien kan inte spela försvarsspel lĂ€ngre.” Men sĂ„ lĂ€t det minsann inte för bara tvĂ„ mĂ„nader sedan:

Det Ă€r som jag alltid har sagt: Majistern flyter som ett stycke drivved med strömmarna pĂ„ Indiska oceanen. Än hit, Ă€n dit. Som den dĂ€r krĂ„kan i barnvisan som var prĂ€stens och som slank i diket för att han inte hade nĂ„gon som körde lasset.

Och sÄ det vanliga hycklande hulkandet om ett barn som dog innan han föddes, men det Àr inte alldeles ovanligt: sÄdant har hÀnt förut och kommer att intrÀffa igen, fast man önskar att det inte gjorde det.

Den gÄngen tröstade och medicinerade sig Majistern med den heliga Bollen. WOW!

“Ett hĂ„rt prövat folk, italienare hemma i Italien och italienare ute i vĂ€rlden.” Vad fan pratar trĂ€skallen om? Lite vanligt fotbollsfusk och lite jordbĂ€vning!
Res till Tchad och Haiti och Somalia, din dummer! DĂ„ kan vi snacka om att vara ‘hĂ„rt prövade’!

För övrigt tycker jag att inte bara Italien ska stanna hemma frÄn EM i fotboll i Ukraina utan alla andra lag ocksÄ.
Jag behöver inte tala om varför jag tycker att ingen skulle ha tÀvlingssjungit i Azerbajdzjan för en vecka sedan heller.
Och sÄ finns det ett skÀl till: jag tycker inte att man ska tÀvla i sÄng över huvud taget.