this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Slutsnackat eller Gardera med Kryzz

NÀr Majistern slickar andras skor vet det lismande hyckleriet inga grÀnser.

Hur dĂ„ ‘vĂ€rldens bĂ€sta’? Man kunde lika gĂ€rna och med samma rĂ€tt kalla Arne ‘vĂ€rldens sĂ€msta’ ocksĂ„. Efter som det gudskelov bara finns en av hans sort.
Man kan nÀmligen inte jÀmföra sig sjÀlv med sig sjÀlv. Men det förstÄr inte Majistern som sjÀlvklart anser att han Àr vÀrldens jÀttebÀsta Majister.

Att utnĂ€mna Arne till ‘en fantastisk idrottspersonlighet’ Ă€r ocksĂ„ vĂ„ghalsigt, för att inte sĂ€ga imponerande uselt.
Hur mÄnga vÀrldsrekord har Arne satt pÄ 400 meter hÀck? Hur högt har han hoppat och hur mÄnga olympiska guldmedaljer i slÀgga har han vunnit? Hur mÄnga hundra mÄl har Arne gjort i NHL och hur mÄnga poÀng har han gjort som bÀst frÄn tremeterssvikten?

Detta med anledning av att Arne i gÄr kommenterade sin sista fotbollsmatch i teve och den dagen har jag vÀntat pÄ i över 40 Är.
Kalla honom gĂ€rna ‘tevepersonlighet’ i stĂ€llet: det ligger inget kvalitativt i det och ‘personlig’ kan ju Ă€ven den vara pĂ„ sitt sĂ€tt som alltid har varit sĂ€mst.

Det som förvÄnar en mest Àr Majisterns stÀndiga strÀvan att alltid försöka lÀgga ribban Ànnu lÀgre.
Hans ‘metod’ Ă€r anpassligheten och för Majistern Ă€r det ett honnörsord. Popularitet Ă€r vĂ€gen till framgĂ„ng. Det spelar ingen roll hos vem eller vilka man Ă€r populĂ€r: bara man Ă€r det hos nĂ„gon.
Just nu stÀller Majistern in sig mest hos den militanta kristna högern och dem som aldrig gÄr pÄ fotboll utan tolv stora starka skvalpande i magen och ett jÀrnrör gömt under jackan.

Det Ă€r de som kallar sig SvenskaFans.com och röstar fram Ă„rets sportkrönikör till Guldskölden. Det Ă€r ett pris av samma dignitet som den grĂ€sliga sko av glas som vinnaren av Let’s dance fĂ„r ta med sig hem. DĂ€r bestĂ€mmer de som tittar och inte har en aning om vad dans Ă€r: dĂ€rför röstar de pĂ„ farbror Fritte och Camilla H, Lasse Brandeby och Willy snickare och Peppe Eng.

Det Ă€r dĂ€rför Majistern aldrig kan bli ‘rebell’ och aldrig har varit det heller. Han sĂ€ljer sig till vem och vad som helst och det absoluta lĂ„gvattenmĂ€rket mĂ„ste vara att lĂ„ta sig vĂ€rvas som surmulen snedspark av Malou till tantsnuskprogrammet Dagen efter.

Förresten tror jag inte att Arne har sagt sitt sista ord i rutan: sÄdana som han gÄr liksom aldrig hem. BÀst att gardera.