this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Skinnhuvud i stÀdskrubb

Nytt tittarrekord för live-TV med Birro! SuccĂ©n för Birros VM-sĂ€ndningar fortsĂ€tter! – Expressen nĂ€r tidningen berömmer sig som vĂ€rst. Birro sitter tydligen hemma i vardagsrummet med en bĂ€rbar dator i knĂ€t och sĂ€nder och kommenterar VM-matcher i fotboll.
Hur mĂ€ter Expressen ‘tittarsiffror’ dĂ„? Och hur noggrant? Vad menas med succĂ©?
PÄ en bild i tidningen ser Birro ut att sitta i en stÀdskrubb. Eller Àr det garaget? Det stÄr nÄgot som liknar en stege i bakgrunden och pÄ vÀggen hÀnger en tavla snett. Böcker och pÀrmar i osorterade högar. Birro har inte samma strutsfrisyr som pÄ andra bilder i tidningen heller: han ser ut som ett skinnhuvud i dag.
Birro har AS Romas matchtröja pĂ„ sig. Det har han jĂ€mt nĂ€r det Ă€r boll pĂ„ gĂ„ng. Birro ser bister ut. Rent av hotfull. Men nu börjar han i alla fall. Jag hör inte vad han sĂ€ger, för jag har högtalarna avstĂ€ngda. Det rĂ€cker med att lĂ€sa Birro, tycker jag. Redan det kan knĂ€cka en best. I bruksanvisningen stĂ„r det att Birro tackar sina ‘tittare’.
Efter bara nÄgra sekunder halsar Birro ur en plastflaska. Sedan petar han sig i nÀsan. HjÀlp, nu Àr han dÀr med fingret igen. Fingrarna, till och med. Fattar han inte att mÀnniskor tittar?
Birro ska prata i en minut och nitton sekunder. Kan han inte lÄta bli nosen sÄ kort tid? Nu gör Birro honnör ocksÄ, alldeles före slutet. PÄ sÄdant dÀr tyskt snÀrtigt vis som Max von Sydow gör nÀr han spelar nazist med skÄnsk brytning pÄ bio. Vem gör Birro honnör för? Sig sjÀlv?