this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Schoolmaster Chronschoug rides again

Jag tror inte att jag förstår riktigt. I går publicerade Dalarnas Tidningar en krönika av Majistern med den uppfordrande och, om läsaren tillåter, majistrala rubriken Medmänsklighet behöver hållas i trim. Skollärare Chronschoug kunde inte ha sagt det sämre själv.

Allra sist i krönikan står: Publicerad 11 maj 2012.

När det borde ha stått: Tidigare publicerad 2 mars 2012. Då stod nämligen exakt samma krönika att läsa i exakt samma dumma tidning. Fast då var rubriken Nu flyttar jag till Dalarna, äntligen.
Att den eländige författaren har tagit bort eller lagt till en mening eller två hör inte hit: det är samma förbannade krönika i alla fall.

I samma tidning också! Inom mindre än tre månader. Hur tänker de i Falun eller Borlänge eller var Dalarnas Tidningar huserar? Svaret kan bara bli ett: de tänker inte alls. I så fall har Majistern hittat hem, äntligen.

Det står naturligtvis Dalarnas Tidningar fritt att publicera vad tidningen vill. Eller är det Majistern som bestämmer sådant? Som knäppskallen trodde den gången han läxade upp Dagens Nyheters chefredaktör för att hon hade refuserat en lögnaktig och illa skriven artikel om aborter som han i sin upphöjda välvilja hade tillställt tidningen att publicera.

Hur arvoderar Dalarnas Tidningar ett sådant här simpelt gårdfarihandlande med bloggar och krönikor i landsortspressen? Jag utgår ifrån att det är så kallad italiensk bokföring som gäller. Forza Italia!
Vad säger VD Petra och ansvariga Ewa? Tycker de att detta är ett gott och efterföljansvärt journalistiskt förfarande?

Får se om damerna i Dalarna har mer stake att svara än kärringen Thomas på Expressen.