this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

SĂ„ snurrigt det kan bli

Ibland lyckas dem med mer Ă€n sĂ„. […] en av Italiens mest mytomspunna lag […].
Det finns bara en mÀnniska i hela vÀrlden som skriver sÄ.

Det hÀr Àr ocksÄ nÄgra minnesvÀrda visdomsord frÄn samma snilleblixt att stilla begrunda:
Kriminalitet Àr inget svÄrt val nÀr svÀlten stÄr för dörren. Fotbollen Àr en enande stolthet, en varm hÀrd för mÀnniskorna i en bespottad stad att samlas kring.

Just nÀr man trodde att portugisen rörde vid himlen borrar han ett hÄl och försvinner upp i rymden. Ett geni, som man sade förr.
Av nÄgon anledning Àr denna mening placerad under rubriken Majisterns bÀsta nÀr den sjÀlvklart hör hemma bland det sÀmsta och det andra avskrÀdet i kÀllaren.

Men allt Ă€r ju relativt. – Är det?

Förutom Totti spelar man som bakfulla sjömÀn och fansen gör sönder bilar i förtvivlan.
Men sÄ sent som i förrgÄr konstaterade Majistern i samma tidning:

I Italien demolerar fansen bilar “i förtvivlan”. DĂ„ Ă€r det helt okej: precis som att börja stjĂ€la och slĂ„ ihjĂ€l “nĂ€r svĂ€lten stĂ„r för dörren”?
Är det okej om jag som ledsen djurgĂ„rdare gĂ„r ut pĂ„ stan och knuffar omkull nĂ„gra bilar efter frukost i dag eller fĂ„r bara de göra det som hejar pĂ„ AS Roma?
Majistern skriver för övrigt om favoritlaget Roma att det Ă€r “en klubb i moraliskt förfall”. Var nĂ„gonstans befinner sig i sĂ„ fall hans egen ‘moral’. Om Majistern hade nĂ„gon?
Varför Àr sjömÀn alltid bakfulla i Majisterns vissna texter och vad har de alls med saken att skaffa? Sparkar sjömÀn i allmÀnhet boll?

Det Ă€r bara i helt hopplösa Sverige mĂ€nniskor super och bĂ€r sig illa Ă„t nĂ€r de ska titta pĂ„ fotboll. Det kan aldrig hĂ€nda i Italien, för dĂ€r Ă€r det “en skam att bli full och tappa kontrollen”.

Majistern har varit pÄ upptÀcktsfÀrd i fotbollsdjungeln och just lagt mÀrke till en tidigare okÀnd art: tysk fotboll.
Att VĂ€sttyskland blev vĂ€rldsmĂ€stare i Bern 1954 efter att i en klassisk match och underlĂ€ge med 0–2 ha besegrat dĂ„tidens giganter Ungern med 3–2 och var VM-tvĂ„a efter England 1966 tycks alldeles ha undgĂ„tt Majistern. 1972 vann VĂ€sttyskland EM och tvĂ„ Ă„r senare blev laget vĂ€rldsmĂ€stare pĂ„ hemmaplan. EuropamĂ€stare igen 1980 och silver i VM i Spanien 1982.
Vid VM i Italien 1990 var VÀsttyskland i final för tredje gÄngen i rad och tog sin tredje VM-titel. 2002 blev Tyskland tvÄa i VM och 2006 och 2010 slutade laget trea.
Tyskland Ă€r Europas i sĂ€rklass mest framgĂ„ngsrika fotbollsnation och bara den som “skriver passionerat om europeisk toppfotboll” har aldrig hört talas om FC Bayern MĂŒnchen och Borussia Mönchengladbach. Franz Beckenbauer, nĂ„gon?
VÀlkommen till verkligheten, Majister blindbock. Det Àr dags att stiga ur den dÀr azurblÄ sparkdrÀkten nu.

Och sĂ„ veckans bottennotering pĂ„ Majisterns sĂ€msta-lista i Expressen, tidningen som bara presenterar nyheter i yppersta vĂ€rldsklass: hans tjej fick traska hela vĂ€gen “till nĂ€sta kontor för att fĂ„ sitt kontantkort [till bredbandet?] tankat”.
Stackars liten. Annars kunde man tÀnka sig att Majistern erbjöd sig att traska Ät henne: sÄ dÀr som varje gentiluomo gör?

Med mopp i stÀllet för moral