this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Runaway roller coaster

“Grönskan skummar verkligen ur de gamla ekarna. TrĂ€den som buteljer. Styrkan i de utslagna trĂ€den Ă€r sĂ„ stark. Det Ă€r gott att leva.”
Men för bara nĂ„gra dagar sedan var livet inte vĂ€rt att leva. Fast Ă„ andra sidan: nĂ€r det Ă€r gratis kostymer pĂ„ Rose & Born och hinkvis med fria popcorn pĂ„ gratis filmpremiĂ€r…
Livet Àr en enda jÀvla skenande roller coaster och kan ingen stanna fanskapet sÄ att jag fÄr stiga av!

Sedan följer en del flummigt dösnack om Strindberg, stackar’n.
“Under 1880-talet kallade han sig sjĂ€lv ateist. Men det var han egentligen inte. Han försökte, den gode August, men det finns som bekant inga öknar tillrĂ€ckligt övergivna för oss att förtrĂ€nga Gud i.
Det finns bara Gud och vĂ„rt resande frĂ„n och till honom.”

Som bekant? Och: det finns bara Gud? Hur dĂ„… bara? Jag vet Ă„tskilliga andra saker…

Slutet Àr sÄ obeskrivligt fÄnigt att det fÄr stÄ utan kommentar. En varsam eld och samma kÀrleksröda trÄd. Haha!

“Varje gĂ„ng jag lyckas krĂ„ngla mig ur samtidens grepp och sjunker ner med Bibeln Ă€r det som att trĂ€ffa en vĂ€n som Ă€r sig lik efter massor av Ă„r. Vi tar vid dĂ€r samtalet avslutades sist. Vi nystar bĂ„da i samma kĂ€rleksröda trĂ„d. Jag har mitt liv hos Gud. Jag har det ocksĂ„ hos min familj, i mitt arbete, i mitt vemod, i min sorg, i mina drömmar, i mitt förflutna. Men allt det dĂ€r Ă€r grusvĂ€gar som leder till samma diskreta glĂ€nta i skogen dĂ€r Gud tĂ€nt en varsam eld som brinner för mig mitt i mörkret.”

Jag tycker att det Àr fint att en sÄdan dödskalle och komplett idiot som Majistern finns. Jag skulle vara pÄ mycket sÀmre humör annars.