this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Riddaren i nöden

PÄ mÄndag inleds rÀttegÄngen i Oslo mot massmördaren frÄn UtÞya i somras Anders Behring Breivik.

Först gjordes en sinnesundersökning pÄ Anders som visade att han inte Àr tillrÀknelig. DÄ blev Anders arg: jag Àr minsann inte tokig utan tvÀrtom klok!

Sedan undersöktes Anders en gÄng till. DÄ kom lÀkarna fram till att han Àr fullt normal.

Jag fattar ingenting. Det mÄste vÀl var och en inse att en mÀnniska som systematiskt och med sÀllsynt kallblodighet mejar ner 67 unga mÀnniskor med automatvapen inte Àr riktigt klok. Och som dessutom efterÄt beklagar att han inte hade tid att mörda Ànnu fler!

Han Àr vÀrre Àn sÄ: Anders Àr sÄ klart spritt sprÄngande galen!

I dag hĂ€vdar Anders nödvĂ€rnsrĂ€tten som motiv för massakern pĂ„ UtĂžya. Han sĂ€ger att han var tvungen att ‘göra nĂ„got’ för att hindra den norska kulturens undergĂ„ng.
Tonen pĂ„minner obehagligt mycket om Majisterns förvirrade pladder i Expressen var och varannan dag om att Sverige Ă€r ett land i totalt sönderfall: “NĂ€r vi tror att vi har funnit lycka och frigjort oss frĂ„n Gud och hans ramar, Ă€r vi i sjĂ€lva verket pĂ„ vĂ€g mot vĂ„r egen undergĂ„ng.”

Majistern har utsett sig sjÀlv till Riddaren som stÀller allt till rÀtta och rÀddar landet frÄn död och förintelse. PÄ alla deras bekostnad som inte tror som han. I find this pretty scarry. What about you?

Tiotusen gÄnger hellre Holden Caulfield Àn en rubbad Majister.

Eller hur mĂ„nga försvarslösa ungdomar pĂ„ ett sommarlĂ€ger mĂ„ste man skjuta i Norge för att kallas sinnessjuk? 140? 200? Ännu fler?
Hur mÄnga regeringbyggnader mÄste man sprÀnga? RÀcker det med fem?