this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Reality on the lam

Hur dĂ„ ‘vĂ€rldsklass’? Jag sĂ„g en aspackad blekfet och blĂ„gul mĂ€nniskomassa med bar överkropp och bisarra huvudbonader som hinkade öl för glatta livet i ett nomadlĂ€ger pĂ„ en ö i floden Dnepr i centrala Kiev.
Det var den svenska fotbollens svans som visade upp sig för vĂ€rlden och om jag skulle sĂ€tta betyg pĂ„ supportrarnas upptrĂ€dande skulle det nog snarare bli ‘underklass’.

Majistern sĂ€tter som journalist (fast han stĂ€ndigt drar snyftvalsen att han inte Ă€r det utan bara en ‘stackars sjĂ€lvlĂ€rd poetdrĂ€ng’ och man undrar varför han i sĂ„ fall inte lĂ„ter bli att lĂ„tsas vara journalist i alla fall och Ă€gnar sig Ă„t sin pekorala portvaktspoesi) en Ă€ra i att vara subjektiv i stĂ€llet för att försöka vara nĂ„gorlunda obejktiv. Det Ă€r bara en tarvlig undanflykt för att slippa tĂ€nka sjĂ€lv och ta ansvar för vad man skriver och sĂ€ger.

Men nĂ€r inte ens subjektiviteten Ă€r ‘subjektiv’ lĂ€ngre utan en förbannad lögn och verkligheten kan tryckas i vilken riktning som helst av en okĂ€nslig tumme Ă€r det hög tid att hitta pĂ„ nĂ„got annat. Helst nĂ„got som hĂ„ller Majister lögnhals sĂ„ lĂ„ngt borta som möjligt frĂ„n skrivandet och det fladdrigt ogenomtĂ€nkta och opportunistiska tyckandet i en tevestudio.