this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rätt åt Frankrike

Birro har inte börjat blogga än. Men han uttalar sig i alla fall. Birro tycker att Frankrike gott kan ha’t när de förlorade mot Mexiko med 2–0. För att fransmännen ‘fuskade’ sig till VM när Thierry Henry passade fram till segermålet mot Irland med handen.
Men sådant händer hela tiden i fotboll: att domaren inte ser allting som inträffar på planen. Detta drabbar alla lag. Förmodligen jämnar det ut sig också. Nästa gång gör Irland mål på hands.
Det borde inte vara så, men det kan inte hjälpas. I den meningen har därför alla lag som spelar i VM ‘fuskat’ sig till Sydafrika.
För att visa att han är en tolerant karl och visst gillar alla människor säger Birro att han har pratat “med nära frankofilvänner” – som självklart [sic] tycker precis som han: att franska fotbollsspelare är en jävla typer.
Frankofilvänner: vad är det för ett ord? Det är ju löjligt. Och precis lika okunnigt. Birro vet ingenting om språk och varifrån ord härstammar och vad de betyder. Frankofil kommer av latinets francus ‘fransk’ och grekiskans philia ‘vänskap’. Att vara frankofil är alltså detsamma som att vara franskvänlig, det vill säga: franskvän. – Frankofilvänner??

Också en jävla typ?