this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Är det så enkelt?

Birro har skrivit något om fotboll igen. Eller inte. Det går som vanligt inte att klart utläsa av texten vad allting handlar om.
Först är det något om ett barn som är dött. Det är det ofta när Birro skriver. Han gör som Littorin: använder barnen för att vinna sympatier. Det är inte riktigt rent spel, tycker jag. Men det verkar fungera. Av kommentarerna till Birros blogg verkar han ha hur många anhängare som helst.
Och alla bara snyftade av hänförd rörelse efter Littorins lilla anförande i Almedalen häromdagen. Ingen märkte att han omedelbart efteråt liksom atomiserades och smet bakvägen från Gotland. Utan att ha svarat på en enda av journalisternas frågor. Detta var i onsdags, och på lördagen vet fortfarande ingen var han finns. Littorin är nog den förste i världshistorien som har kallat till en presskonferens och sedan vägrat att yttra ett ord.

Säger inte heller mycket

Back to Birro. Sedan är det några som vandrar runt “som spattiga knarkare” nedanför Älvsvborgsbron i Göteborg. Det är Birro och Birros brorsa och deras farsa. Sedan klättrar de runt “som insekter” i brorsans lägenhet. Är det början till en gotisk novell jag läser? Nej, det är den förbannade bollen igen: VM-finalen för fyra år sedan mellan Frankrike och Italien.
Fast det är det inte heller. Det handlar om svaren på Birros böner: Lippis blåklädda “mannar”. Om inte Italien hade vunnit VM i fotboll för fyra år sedan hade Birro kanske inte levat i dag. Man får lätt intrycket när man läser att det var så nära den gången. Är det så enkelt? Kan även Littorin räddas av en fotboll?
Och: “mannar”? Vad är det för ett larvigt ord? Det låter som om Birro talade om det tyska landslaget i stället för det italienska. Det kallas ibland i hemlandet för Der Mannschaft. Med sunkigt stuk från 30- och 40-talen.

Räddare i nöden:
fyra år gammal boll

Att Birro inte kan räkna till tjugo följer med av bara farten. Det framstår inte ens som uppseendeväckande längre. Vad fan? Det klarar till och med jag. Det är ju bara antalet fingrar. Gånger två.