this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Plats för Pris

I det här skåpet ska Priset stå. Nobelpriset, alltså.

Vår megalomane Majister har sparat en avdelning i en annars glest befolkad bokhylla och har tagit mått “hemma hos Tomas Tranströmer som fick Nobelpriset förra året” så att diplom och medalj säkert får plats.

Böckerna på bilden hemifrån Majisterns lyxlägenhet på kulturtäta Södermalm i Stockholm verkar mest komma från biblioteket. Om Majistern inte lämnar tillbaka i tid blir det förseningsavgift.
Eller har han knyckt böckerna? Det skulle inte förvåna: Majistern har många gånger gjort en stor sak av att han minsann tidigare stal kläder och mat och sprit och en hel del annat också. Varför ska man då betala för böcker när man kan hämta på bibblan?

I samma dagisteveprogram som Majistern sänder från en städskrubb på Expressens redaktion i Stockholm och där han välvilligt låter tittarna följa med på en rundvandring i programledarens hem handlar allting om en enda person och du får gissa vem detta kan vara.

När någon medverkande påpekar detta för Majistern svarar han med ett självbelåtet hånflin från det ena örat till det andra och kanske går hajgrinet hela vägen runt fast vi inte får se huvududets baksida:

“Vafan? Om ni tycker att det är lite mycket snack om programledaren kan ni skaffa er ett eget jävla teveprogram! Det har jag gjort!”

Det är stort i sin grandiosa men samtidigt finstämt lågmälda ödmjukhet.

Det bästa någon kan säga om denna helt igenom usla teveproduktion är att tekniken är så tafflig och att knäppskallen som programleder sluddrar så förfärligt när han talar att nästan ingenting av vad han säger hörs.