this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pit stop or Cryin’ in the chapel

“Jag sĂ€tter mig inne i Katolska Kyrkan och Ă€ntligen grĂ„ter jag.” Men det Ă€r ju inte sant. Majistern grĂ„ter stĂ€ndigt och överallt. Han grĂ„ter alltid och utan att veta varför pĂ„ badrumsgolvet och vid köksbordet och i groggsoffan nĂ€r förbudsivrarna kommer och rycker det tunga glaset ur hans frusna hĂ€nder och nĂ€r ungarna slĂ„ss om en macka med Kalles pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n dagis och nĂ€r Majistern mĂ„ste Ă„ka buss: dĂ„ tar grĂ„ten aldrig slut.

Jag tror att bussar Ă€r det jĂ€vligaste som finns och att alla bussar bara tokhatar Majistern. Jag har hört att det rent av finns bussar som vĂ€lter Majisterns barnvagn och kastar fordonets nödhammare efter honom – pĂ„ pin kiv! NĂ€r de inte tvingar Majistern att stĂ„ lĂ€ngst bak nĂ€rmast den glödheta motorn pĂ„ Ă„rets varmaste dag sĂ„ att han nĂ€rapĂ„ kokar som krĂ€ftan i sitt bad och mĂ„ste stiga av vid en hĂ„llplats han inte hittar hem ifrĂ„n.

Majistern grĂ„ter i Högalidskyrkan och Hedvig Eleonora och med andra ‘anonyma’ i Trefaldighetskyrkan pĂ„ Majorsgatan fast han inte Ă€r det minsta ‘anonym’ sjĂ€lv utan rĂ€tt pĂ„ lyset för det mesta och Ă€ven nĂ€r han tjattrar kollektivt i tungor i pastor Puffras tĂ€lttabernakel.
Majistern grÄter nÀr tÄget han Äker med Àr en halv minut försenat och nÀr en ung tjej i solglasögon ber honom fara och flyga nÀr han försöker sÀtta in en stöt pÄ Göteborgs C och nÀr han ligger döende bredvid bubbelbadet i största sviten pÄ Grand HÎtel i Stockholm efter en magnecyl och ett glas rött.

Det finns ingen i hela vÀrlden som grÄter mer Àn Majistern och ingen som berÀttar det oftare Àn han heller. Majistern vÀltrar sig i grÄt och flottig medömkan över sig sjÀlv och nu kommer han dragande med samma mögliga nonsens en gÄng till!

“Jag sitter i kyrkan lĂ€nge, fylls lĂ„ngsamt med vĂ€rdighet och mening.” I Formel 1-branschen kallas det depĂ„stopp nĂ€r föraren kommer in för att byta dĂ€ck och för nĂ„gra Ă„r sedan kunde han fylla pĂ„ brĂ€nsle ocksĂ„ men numera ska Ă€ven racerbilar köras miljövĂ€nligt, sĂ„ det fĂ„r han inte göra mer.
DÄ gÄr det undan med millimeterkoreografi: de snabbaste teamen klarar av att byta dÀcken pÄ bara nÄgra sekunder. DÄ duger det inte att falla i hejdlös grÄt nÀr alla fyra Àr bytta och lollipopmannen signalerar till föraren att lÀgga i ettans vÀxel.

Finns det ingen pÄ VÀrlden idags och Bladets redaktioner som kan sÀtta stopp för Majisterns mest vansinniga infall? Finns ingen som kan sÀtta idioten pÄ hospitalet?

racecar