this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Patetiskt

“Vi mĂ„ste ut ur vĂ„ra rustningar, ut ur vĂ„r lĂ€ttsĂ„rade egoism.” Sa han pĂ„ första maj i Uppsala som Ă€r vĂ€rldens mest ‘krĂ€nkta’ mĂ€nniska. Majistern grĂ„ter och stampar och skriker och stampar i golvet sĂ„ snart nĂ„gon hostar i hans nĂ€rhet.

Pathetic is his middle-name.

“Det Ă€r med djup vördnad som man gör den hĂ€r dagen i andra banor. Det Ă€r ingen polemik i vad arbetarrörelsen gjort i Sverige.”
Vad dĂ„ för ‘banor’? Omloppsbanor? Och sĂ„ heter det polemik mot och inte i. Det vet varenda barnunge.

De kan inte skriva pĂ„ VĂ€rlden idag heller. Den hĂ€r meningen kunde Majistern ha totat ihop sjĂ€lv: “Författaren Marcus Birro – som tidigare under hösten kandiderade till partiledarposten i kd […].”

Vad Àr det för fel pÄ den? frÄgar Majistern, och det gör kanske du ocksÄ. DÀrför ska jag tala om det.

Antingen skriver man ‘som tidigare kandiderade’ eller ‘som förra hösten kandiderade’. Hajar’u? Det Ă€r ju för fan vĂ„r nu och inte höst!

Man mÄste vara noga med vad man sÀger. Och Ànnu mer nÀr man skriver.

Vad har förresten Krisdemokraterna ute pĂ„ första maj att göra? Det Ă€r ju den internationella arbetarrörelsens dag som firas sedan 1890 och inte en ‘familjefest’ för Gud och ett enfaldigt riddarhjĂ€rta för Jesus Kristus och hans lika imbecilla vĂ€pnare Mikael Oscarsson i Uppsala.
Folkpartister och moderater och bönder Àr ju inte ute och demonstrerar dÄ. Inte ens Sverigedemokraterna. Bara det elÀndiga KD som inte kan hitta pÄ nÄgot sjÀlva utan mÄste snylta pÄ andra.

Första gÄngen i Stockholm gick 20 000 personer i tÄget och samlades fler Àn 50 000 pÄ GÀrdet för att höra Hjalmar Branting, Hinke Berggren och August Palm tala.
NÀr Majistern och KD talar om hur mÄnga som familjefestade i Uppsala i gÄr kan de inte tala sanning dÄ heller utan mÄste ljuga. Patetiskt, var ordet.