this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

OrovÀckande

Nu har det gÄtt sexton timmar sedan. Och Zlatan Àr kvar i Barcelona. SjÀlvutnÀmnde fotbollsexperten Birro har noll koll: han Àr vindögd.
Birro sĂ€ger med anledning av Zlatans eventuella flytt frĂ„n Barcelona till Milan och Milano: “Zlatan rör sig aldrig nedĂ„t, inte ens i sidled. Han rör sig alltid uppĂ„t.” Skitsnack. NĂ€r Zlatan gick frĂ„n Inter till Barcelona trodde han att han tog ett steg ‘uppĂ„t’. Men det gjorde han inte: Inter vann Serie A och Coppa Italia – och sĂ„ Champions League i vĂ„ras dĂ„ Barcelona besegrades med minsta möjliga marginal i semifinalen. Men Zlatan hade 700 miljoner andra skĂ€l att trösta sig med.
Förresten rör man sig aldrig ‘nedĂ„t’ – bara nerĂ„t. Men det kan ju inte Birro veta.
Nu hallucinerar Birro om italiensk fotboll igen, som han menar Àr bÀst i vÀrlden. Det Àr ett löjligt pÄstÄende. I fotbolls-VM i somras gick Italien inte ens vidare frÄn gruppspelet. Bara Frankrike av de frÀmsta favoriterna gjorde bort sig mer rejÀlt.
Birro har för sig att endast han uppskattar Italien och italiensk fotboll i Sverige: hĂ€r hemma Ă€r “Serie A en flĂ€ckig gammal byracka”. Det Ă€r ett lika löjligt pĂ„stĂ„ende som det förra. “Ligan kryllar av superstjĂ€rnor.” Men det gör La Liga i Spanien ocksĂ„. Premier League i England och Bundesliga i Tyskland. Ligue 1 i Frankrike. Men det struntar Birro i: han kan bara se en sak i taget. Och nĂ€r Birro talar om italiensk fotboll “dreglar han pĂ„ sig sjĂ€lv”. Det gör vĂ€l mest mycket smĂ„ barn annars? Verkar orovĂ€ckande, tycker jag.

VÀrldsklass frÄn Elfenbenskusten
Sparkar boll i England