this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

On the road to Hell

Interiör från en dag på jobbet. Fotbollssäsongen är slut ute i Europa. Premier League. La Liga. Serie A. Bundesliga. Ligue 1. Till och med Division 1 i Portugal har ställt in de dobbade skorna och gått hem.
Det är bara i Sverige leriga fotbollsgrabbar precis har börjat springa efter bollen och de som för närvarande springer sämst spelar i Djurgårdens IF och det är just typiskt.

Jag har spelat fotboll i Djurgården och varit supporter i mer än 60 år. För säkerhets skull ligger DIF sist i damallsvenskan också och i år åkte mesta mästarna ur Elitserien i ishockey och det har inte hänt på 30 år och man kan tycka att en gammal blårand hade rätt att deppa ihop och gråta en skvätt.

Men på så vis vinner man inga matcher och kommer man inte tillbaka till ishockeyns högsta division. Det är kavla upp ärmarna och träna ännu hårdare som gäller. Gråta får lipsillarna göra.

Det ligger nära till hands att tänka på honom som gråter mest: han som har gjort lidandet till en konstform och har sökt upp mörkret som en kåt demon.
Den här gången hittar vi honom ihopkrupen i en soffa på jobbet. Han är helt förbi (bara av att titta på bollen i teve?) och gråten har inget slut.
Vad kan det vara nu? √Ąr det ett barn som har d√∂tt igen? Gudskelov inte. Det √§r bara bollen som inte studsar mer p√• Europas gr√∂na gr√§smattor.
Men är det något att gråta över? undrar du. Om mindre än en månad är det EM i boll och sedan i höst är det kulan i luften och börjar alla spela som vanligt igen.
Majistern fyller fyrtio nästa månad men han gråter som den barnunge han är. Vad gråter han för? Det kan ju inte vara för att de europeiska fotbollsligorna är färdigspelade, det händer ju varje år.

Majistern gråter över sig själv. För att han inte får stå i tevestrålkastarens sken mer och med blicken stadigt fäst på skorna mumlande upprepa vad alla andra just har sagt. Sådan är nämligen jämte lögnen och bedrägeriet Majisterns metod: att hålla med den som talade sist och aldrig skaffa sig någon egen uppfattning.

Majistern flyter med strömmen som ett stycke drivved på Indiska oceanen: utan mål och mening kan han hamna var som helst och nu är blådåren på väg åt helvete alldeles.