this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om konsten att vända en väst efter växlande vindar eller Hur korkad får en kulturminister bli

Majistern förfasar sig i Expressen över ett konstverk som bestämt har orsakat visst rabalder i de kretsar där Stockholms kulturkoftor umgås och tydligen var landets kulturminister inblandad också.

Majistern ska inte uttala sig om konst, för han vet inte vad som menas med ett sådant begrepp.
Men det vet jag. Och det räcker tills vidare med att konstatera att det finns bra konst. Och så finns det dålig konst. Något mitt emellan existerar inte.

Jag har inte sett ‘konstverket’ i fråga utan bara läst om det i tidningarna. Därför avstår jag från att kommentera verkets konstnärliga kvaliteter.

Men bra konst provocerar alltid. Särskilt den rådande kälkborgerliga smaken, och förresten vet borgaren i allmänhet inte vad smak är: han tror att god smak är vad han själv har och att alla andras uppfattning är dålig smak.

Majistern kallar sig ‘rebell’. Men ingen är mer politiskt korrekt än han och ingen vänder västen efter opinionens växlande vindar oftare än han. Majistern vänder rent av ut och in på sig själv tre gånger om dagen om han tjänar något på affären.

Att “kulturministern har Majisterns fulla stöd” förvånar mig inte. Om det hade varit på något annat vis hade jag blivit skräckslagen: hon som har lovat Majistern ett flott jobb som sakkunnig på departementet och allting!

Sakkunnig! Majistern? I vadå? Han som inte ens vet att jorden är rund och tror att det bor en trollkarl under hans säng!
Är statsministern informerad? Give me a break!