this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om hederlighet och hyfs m.m.

“Vaknar av Jonna som vĂ€cker mig för att jag bett henne göra det.” Fint att bli informerad ocksĂ„ om det grandiosa i en mĂ€nniskas liv: annars vet man inte hur det hade gĂ„tt.
Och sÄ slÀntrar Majistern ut pÄ stan för att sitta pÄ café och dagdrömma nÄgra timmar och sedan en svÀng förbi kyrkan och massor av vatten med hem.
Du tror mig kanske inte. Men nu Àr det dags för Ànnu mera kaffe och nÀr en rebell ska fika duger bara det bÀsta stÀllet i stan.

Men innan allt osunt kaffedrickande hoppar Majistern “in i ett par jeans”. Det gör man vĂ€l inte? Man ‘hoppar in i en taxi’ eller kanske en bastu &c. De flesta mĂ€nniskor hoppar pĂ„ sin höjd i ett par byxor. Sedan en skjorta och glöm inte skorna.
SÄ gick Majistern aldrig klÀdd förr. SÀrskilt inte i Rom: dÀr gÀller andra regler Àn nÄgon annanstans i vÀrlden. SÄ hÀr bloggade Majistern i Kommunalarbetaren den 8 februari 2008:

Och pÄ Svenska Fans blogg stod detta att lÀsa dagen innan. Commodus och Heliogabalus och Maximinus Thrax blinkar förtroligt till författaren, Mussolinis och Berlusconis andar svÀvar fjÀderlÀtt över texten:

SÄ hÀr fortsÀtter bloggen pÄ Svenska Fans hemsida, och nu kan det hÀnda att du trillar ur byxorna i stÀllet för att hoppa in i dem. LÀgg sÀrskilt mÀrke till det subtilt kolsyrade sprÄket.

DÀr hör du: om du inte tar första flighten pÄ morgonen till Rom och Àter lunch pÄ Piazza di Spagna med en sidenservett i knÀet har du ingen heder. Jag tror att Majistern menar att du Àr en ohederlig person ocksÄ och dÄ förstÄr du vilken mÀnniskosyn Majistern har.

I morgon vet jag vem som Ă€ter lunch vid Spanska trappan och sedan dricker vin hela eftermiddagen för sĂ€kerhets skull pĂ„ SocĂ©tĂ© LutĂšce pĂ„ den lilla Piazza di Montevecchio eller pĂ„ L’Enoteca Antica di Via della Croce alldeles runt hörnet frĂ„n Spagna: man vill ju gĂ€rna vara en hederknyffel. HĂ€nger du med pĂ„ en heldag i Rom?

Och nu sitter slashasen dĂ€r sjĂ€lv pĂ„ “Roms bĂ€sta kaffestĂ€lle” i ett par slitna jeans och en skjorta och jag tror bestĂ€mt att Majistern glömde att sĂ€tta pĂ„ sig strumporna ocksĂ„ innan han stack hemifrĂ„n. SĂ„ fort kan det gĂ„ att tappa bĂ„de brallorna och stajlen. För att inte tala om… respekten?

VÀrre ÀndÄ
Och med alla knapparna knÀppta!
Vad menar karl’n??