this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

NĂ€rmare Gud till mig

”Du har ett ansvar mot dig sjĂ€lv att vĂ€lja sida, att brinna för det du gör.” Men om man vinglar Ă€n hit Ă€n dit och sen ner i diket och aldrig vĂ€ljer sida? Utom lite grand ibland nĂ€r man tycker att det passar och man tror att det finns nĂ„t att tjĂ€na pĂ„ affĂ€ren. Status. StĂ„lar. Stripteasedansöser och starköl till alla som aldrig lĂ€rde sig stava.
Och dĂ„ vĂ€ljer man alltid att vingla viljelöst med den mobb som för tillfĂ€llet Ă€r flest och skriker mest medan man hukar Ă€ngsligt hemma i den sunkiga och omöblerade ungkarlsettan i Högalid som pĂ„ min tid var den mest ökĂ€nda och ruskigaste stadsdelen i Stockholm och kallar sig ’rebell’ och ’gerillagubbe’ nĂ€r man yrvaket och bakfull tittar fram bland ett batteri av urdruckna buteljer pĂ„ köksgolvet och inte har en susning om vad det Ă€r man har ’tagit stĂ€llning’ för eller emot. Förresten Ă€r det av underordnad betydelse eftersom man hinner byta Ă„sikt tjugotvĂ„ gĂ„nger till före lunch.
Bara Barkus ser ett sÄdant vacklande och villrÄdigt beteende som ett tecken pÄ mognad och sjÀlslig förfining. Ingen har varit nÀrmare Gud Àn han. Ingen Àr nyktrare och mer religiös heller. Ingen begÄr Àktenskapsbrott oftare Àn Barkus och ingen haver mer begÀr tiil sin nÀstas hustru och hans Äsna.

barkus

Det hĂ€r Ă€r ocksĂ„ en rĂ€tt usel iakttagelse: ”Jag hasar runt i mina solglasögon och ser pĂ„ allting som sker som genom glas.” Den som inte förmĂ„r bĂ€ttre bör omedelbart ge upp de fĂ„fĂ€nga författardrömmarna och stĂ€lla sig i grönsaksdisken pĂ„ ICA Kanonen i Österbybruk eller bli spĂ€rrvakt pĂ„ pendeltĂ„gsstationen i Tungelsta.
Dummare Ă€n en krockskadad gĂ„s. Är gĂ„sen dum för att han Ă€r ’krockskadad’ eller bara för att han rĂ„kar vara född som ’gĂ„s’? Som Barkus kanhĂ€nda?
Din samling med tennsoldater och din blinda gamla katt. Jag gjorde nÄgra bra matcher i landslaget och det var jag som slog in alla fem straffarna mot Frankrike pÄ Olympiastadion i Berlin i VM-finalen 2006. Meningslösa fyllor och sönderslagna lÀgenheter. Mardrömmar utan slut om en som heter Anders Frisk frÄn Mölndal typ jag vet var du bor! Ett surt hörn och azurblÄ ögon men jag kan skriva. Vad i helvete handlar alltihop om?

barkus2barkus3