this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Men bara i teorin

Det hÀr kan vara den fegaste och mest förÄtligt fjÀskande text jag har lÀst pÄ den hÀr sidan millennieskiftet. Snöschyffel Àr en stor skit med en förfÀrlig massa pengar som inte majister Miffo har. Inte har den avundsjuke Miffo varit radiolegend eller rockstjÀrna eller komiker eller manusförfattare heller och han har aldrig nÄtt toppen inom nÄnting.
Men för att inte stöta sig alltför mycket med Snöschyffel och hans lustiga lekkamrater Jonas och Magnus och Soran och Öz med mĂ„nga flera pĂ„ landets var-sĂ„-god-och-sitt-ner-scener kastar Miffo in en brasklapp i brasan och sĂ€ger falskt instĂ€llsamt att han har stor respekt för Schyffels professionalism och att denne bitvis Ă€r ”plĂ„gsamt genial”. Om han har en liten gnutta flax kanske Miffo fĂ„r jobba med Schyffel nĂ„n gĂ„ng och Rheborg igen. Man fĂ„r inte stĂ€nga alla dörrar just nĂ€r Gud i sin oĂ€ndliga nĂ„d har börjat öppna dem igen!
Samtidigt Ă€r Schyffel intellektuellt ohederlig och pissar svenska folket rakt i fejan. Det finns nĂ„gra som vill ”runkbajsa din mamma i munnen” och det dĂ€r fattar jag inte riktigt. Och aldrig ringer den dĂ€r skoveln frĂ„n Norge som pratar om meningslösa saker med meningslösa mĂ€nnscher och vill ha Miffo med stora kĂ€ndisparaden. Miffo tror inte att Snöschyffel knuffas pĂ„ pendeln hem efter jobbet till sin lilla sunkiga etta vid ett nedgĂ„nget förortstorg dĂ€r slöddret krĂ€nger knark helt öppet i gatlyktors bleka sken. Om inte packet har pajat lamporna ocksĂ„!
Strax blir Schyffel en riktig hedersknyffel igen och en extremt sympatisk person som skriver vidrigheter pÄ Kvitter. Hej Ä hÄ!

Det Ă€r illa nog att det finns kvinnor i Sverige som Ă€r rĂ€dda för att gĂ„ ut och dansa pĂ„ lördagskvĂ€llarna. Men dĂ€rav följer inte av sig sjĂ€lvt att det ÄR farligt för kvinnor att gĂ„ ut pĂ„ kvĂ€llarna. Logik fungerar inte sĂ„ enkelt.
Schyffel Àr vÀlkommen hem till Miffo för att ta debatten och nÄgra vinare med honom. Om Schyffel törs? Han vet var Miffo bor. Ja, var bor Miffo? I de invandrartÀta och livsfarliga slumkvarteren pÄ sjaviga Södermalm i Stockholm, har jag för mig. Det gör han för att Miffos farsa kom hit frÄn Italien en gÄng och byggde Sverige med sina bara, blodiga arbetarhÀnder fast landet var fÀrdigbyggt nÄgra hundra Är tidigare. Miffo föddes som socialakrobat och demonstrerade pÄ första maj i barnvagn innan han blev utkastad som en svart kröna av det hÀr jÀvla skitlandet. I dag Àr Miffo dÀrför en ivrig anhÀngare till stollarna i Sverigeakribisterna. Han Àr en man av folket som Àlskar att umgÄs med de fattiga och utslagna. Men bara i teorin. I verkligheten föraktar Miffo folket och alla som Àr fattiga.