this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Men alla vi andra?

Birro’s back on the track. Han bloggade inte pĂ„ nĂ€stan en hel dag. Hade inte tid, för han mĂ„ste kuta med dator och filmer till flickvĂ€nnen som födde barn. Denna vĂ€rldsomstörtande hĂ€ndelse meddelas pĂ„ twitter och pĂ„ Birros blogg samt naturligtvis i en sjĂ€lvupptagen krönika i Expressen – samt med krigsrubriker pĂ„ tidningens löpsedel. Jag var inte hemma i gĂ„r, sĂ„ jag vet inte om Rapport och Nyheterna i TV4 slog upp den nyhet som pĂ„ en enda gĂ„ng förĂ€ndrade livet för en hel befolkning lika stort. Men det skulle inte förvĂ„na mig. Sporten ocksĂ„, kanske? Debatt och Kalla fakta och Bolibompa?
Aftonbladet har inte hÀngt med alls: de har missat hela grejen. AB mÄste skÀrpa sig. Om en liten stund landar Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet i min brevlÄda tillsammans med Uppsala Nya Tidning. Jag ser redan förstasidorna framför mig.
Jag tittar just nu pĂ„ CNN och Sky News, men dĂ€r har de inte sagt nĂ„got. Ännu. Ska kolla France 2 och RAI Due ocksĂ„. RAI borde vĂ€l i alla fall ha nĂ„got?
Vad Ă€r det frĂ„ga om? Vad handlar alltihop om? Varför allt detta devota dreglande över Birro och Birros barn? Är det mer vĂ€rt Ă€n andra barn? Finare, pĂ„ nĂ„got vis? Det tycker Birro, sĂ„ klart, och det fĂ„r han gĂ€rna göra. Men alla vi andra? Vad har vi gjort för ont? MĂ„ste vi tycka det ocksĂ„? Jag kĂ€nner flera som skulle vilja slippa Birro i stĂ€llet.

Bara för mycket
Foto: Gissa vem?