this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Medan man stiger i

Den svenske förbundskaptenen i fotboll Erik Hamrén klarade sig den hÀr gÄngen ocksÄ, men det var inte mer heller.
Han har tagit ut truppen som ska spela EM i Polen och Ukraina med första avspark i Warsawa den 8 juni dÄ vÀrdlandet Polen möter Grekland och med final i Kiev den första juli.
Den nÄdelöse expertexperten Majistern ger förbundskaptenen godkÀnt fast med tvekan. Det Àr vÀldigt lite tryffel över svensk landslagsfotboll, gnÀller Majistern. Bara trist och trÄkig trygghet.
Duvorna har flugit sin kos ocksÄ och gÄr inte lÀngre att trolla fram ur magikerns hatt. Fast hellre duvor Àn nÀr mannen i frack halar fram en liten sprattlande och livrÀdd kanin ur sin svarta höga hatt.

Den svenske anfallaren John Guidetti, som har kontrakt med nyblivna Premier League-mÀstarna Manchester City FC men för nÀrvarande spelar för Feyenoord FC i den hollÀndska förstadivisionen, Àr skadad och ersÀtts av Markus Rosenberg frÄn SV Werder Bremen.
Majistern Ă€r sur och sĂ€ger med sitt poetiskt förfinade sprĂ„k att “det svider som efter en snuskig helg pĂ„ Kompaniet” och jag tror att han vill antyda att han Ă€r en sjuhelvetes hingst som har knullat runt med hundra tjejer flera dygn i strĂ€ck och kanske har han blivit smittad av nĂ„gon elak liten bakterie ocksĂ„.
Jag vet inte sÀkert, men jag tror att Kompaniet Àr en rockklubb i Göteborg.

“Ovh HyseÂŽn.” Vi fĂ„r hoppas att Anton inte vrickar foten i en rumba innan dess.
Kan ingen ocksÄ tala om för Majistern hur man skriver diakritiska tecken och kanske sÀrskilt akut accent? Cedilj och circumflex Àr överkurs: det klarar Majistern aldrig.

“En vĂ€ldigt trygg, svensk, skön, ospĂ€nnande trupp av den gode Erik H.” Men rĂ€cker det att vara skönt ospĂ€nnande? “Ja, detta lag kan byggas pĂ„ och ledas av Zlatan och vinna detta.”
Hur dÄ byggas pÄ? Med andra spelare? Det gÄr vÀl inte nu nÀr truppen redan Àr uttagen. Det Àr inte som i ishockey dÀr en spelare kan komma drÀllande frÄn NYC och LA och Chicago lÄngt efter alla andra och hoppa in och avgöra i sista perioden i finalen utan att ha spelat en match innan.

Med hÀnföraren Zlatan ska skönt ospÀnnande Sverige vinna EM i fotboll 2012. Det kan bara den tro som inte vet nÄgonting om fotboll. I Ärets EM spelar Tyskland, Italien, Frankrike, NederlÀnderna, England, Danmark, Portugal och Spanien förutom en del andra lag som inte heller ska föraktas.
Redan i gruppspelet stÀlls Sverige mot Frankrike och England samt vÀrdlandet Ukraina. Det vore högst sensationellt om skönt ospÀnnande svenska fotbollsgrabbar fick spela fler Àn tre matcher i Ärets EM.

“Det gĂ„r inte att rusa blinda in i skogen och plocka Ă„t sig av godsakerna. Man fĂ„r duka upp med det man har.” Just det. Man tager vad man haver, som Anna Christina aldrig sa utan mer Man tager om man sĂ„ hafva kan…

Majistern kör lite bevingat i dag, för att visa hur ofattbart bildad han Ă€r: “Allting Ă€r i rörelse, som Lundell döpte sin bok till.”
Men det var vĂ€l inte Ulf som hittade pĂ„ det dĂ€r. Panta rhei eller ‘allt flyter’ Ă€r den naturfilosofiska Ă„sikten att allt befinner sig i oavbruten förĂ€ndring. Uppfattningen tillskrivs i den filosofihistoriska traditionen Herakleitos som levde i slutet av 500-talet f.Kr. men Ă€r ursprungligen ett yttrande av Sokrates i Platons dialog Kratylos.

Kratylos var lĂ€rljunge till Herakleitos och Ă€ven om denne aldrig heller har sagt att ‘Man kan inte stiga ner tvĂ„ gĂ„nger i samma flod’ var hans elev strĂ„et vassare: Kratylos menade att man inte ens kunde stiga ner i samma flod en gĂ„ng, eftersom vattnet förĂ€ndras medan man stiger i.
Det Àr en himla tur att man inte Àr filosof.