this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om jag ska vara uppriktig

Elin Grelsson Almestad skrev en artikel i Göteborg-Posten för nÄgra dagar sedan med rubriken Birro svÀrtar ner Guds kÀrlek.
Majistern twittrade samma dag och gnĂ€llde över att det var “lĂ€nge sedan en sĂ„ lögnaktig artikel gjorde sĂ„ ont”. Samma falskapelarfasoner som vanligt, alltsĂ„: det Ă€r Majistern som Ă€r det oskyldiga offret och alla andra som mobbar och krĂ€nker honom!

Elins artikel Ă€r inte pĂ„ minsta vis ‘lögnaktig’. Det kan den inte vara, för i sĂ„ fall Ă€r varje synpunkt som inte Majistern delar ‘lögnaktig’.

I ett svar till Elin i dagens G-P passar den krĂ€nkte Majistern pĂ„ tillfĂ€llet, Ă„ter som vanligt, att anklaga henne för att “vĂ„ldsamt [ha] angripit” honom personligen. Det Ă€r rent nonsens: jag tror uppriktigt sagt att Elin skiter i Majistern som person.
Hennes artikel handlade om det medie- och debattklimat som rÄder i Sverige i dag och som tillÄter en pajas som Majistern att bre ut sig överallt och sprida sina unkna Äsikter med odören av nÄgot som har legat för lÀnge i en potatiskÀllare.

“Det Ă€r ett vanligt grepp frĂ„n extremister av olika slag, att ge sig pĂ„ en mĂ€nniska och kalla henne knĂ€ppskalle, psyksjuk, idiot, virrpanna”, hojtar Majistern upprört frĂ„n Hornstull i Stockholm.
Det Àr Ànnu mer löjligt: de personer han sjÀlv genom Ären har kallat knÀppskallar, psyksjuka, idioter och virrpannor och Ànnu vÀrre saker kan rÀknas i tusental, kanske tiotusental.

“Jag Ă€r ingen abortmotstĂ„ndare”, sĂ€ger Majistern. Men dĂ„ ljuger han igen: Majistern Ă€r ju en abortmotstĂ„ndare. Till och med en aggressiv och militant sĂ„dan. Det framgĂ„r tydligt i varenda ord han sĂ€ger och skriver.

Om Majistern Àr nÄgot av det ena eller det andra lÀgger jag mig inte i: jag Àger inte kompetensen att bedöma sÄdana saker.
Men det hindrar inte att jag kan tycka att Majistern Àr en idiot i alla fall. Han Àr dessutom ohederlig och en bluff som med sÀllan skÄdad arrogans har trÀngt sig in i tevekanaler och pÄ tidningsredaktioner med kravet att alltid oemotsagd fÄ uttrycka vilka dumheter som helst.

Majistern hĂ„ller ‘moralens’ fana sĂ„ högt att det syns att han Ă€r naken under.

Att detta har kunnat intrÀffa Àr fullstÀndigt obegripligt och dÀr vilar ansvaret tyngre pÄ de personer som har tillÄtit detta och lÄter honom hÄllas Àn pÄ Majistern.

PÄ’n igen. Elin! Eller glöm Majistern helt och hĂ„llet. Han förtjĂ€nar inte din uppmĂ€rksamhet! Ingen annans heller, om jag ska vara uppriktig.