this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med huvudet i en pÄse under armen

Barkus brĂ€nnvin har flyt nu. Inte bara kĂ€rleken blomstrar utan Ă€ven den skadskjutna karriĂ€ren har tagit fart igen. Barkus har fĂ„tt sommarjobb: han pladdrar i en lĂ„gbudgetpodd som finansieras av allmosor frĂ„n vĂ€nner och vittnen och ingen lyssnar pĂ„ samt skriver sjukt sjĂ€lvupptagna ’krönikor’ om EM i fotboll för en obskyr nĂ€ttidning 200 mil frĂ„n de lĂ€ktare dĂ€r matchenra avgörs.
DÄ Àr det bra att ha en pÄlitlig lakej i skvallerbyttebranschen varje gÄng man önskar stÀlla ut sitt banala privatliv till skandalpressens och alla dreglande hyenors beskÄdan. Tarvligare kan det knappast bli!

barkus1

En syrligt bornerad Barkus bÄtmössa krÀver upprÀttelse. Jag har ett förslag: bunta ihop BjÀbbas Krisdemokrater med Stollepartiet och gör Barkus benito till partiledare för bÄda. Sen kan de tillsammans iscensÀtta en blodig statskupp och avrÀtta alla ateister och aggressiva feminister och brÀnna kommunisternas dödsskvadroner och alla böcker utom Barkus egna enfaldiga försök pÄ bÄl samt avskaffa och förbjuda samtiga andra partier. SÄnt har intrÀffat förr och borde gÄ att genomföra igen för den som har geisten och glöden.
Jo, det var sÄ sant. Rattfylleristen Tok-Tompa i Trollebo fÄr det övergripande ansvaret för att utrota alla Àckliga bögar och likasinnade. Landets grÀnser stÀngs och alla invandrare som ÀndÄ bara fÄr vÄning och bil och rundhÀnta bidrag nÀr de kommer kastas ut. Sen kanske vi kan fÄ det förr sÄ stolta skeppet Sverige pÄ rÀtt köl och kurs igen innan hon gÄr i kvav med sin last av öl och brÀnnevin bland brÀnningar och skÀr pumpa lÀns!

Barkus blindstyre talar ofta och lika arrogant om ”det goda hatet”. Med detta avser han den ’onda’ vĂ€nstern som menar att Barkus ”förtjĂ€nar att fĂ„ sparken, bli baktalad, hotad, hatad och fĂ„ vykort frĂ„n grannar som hotar honom, hans flickvĂ€n och med att ringa det sociala om de fĂ„r se Barkus med sina barn”. Det Ă€r samma mĂ€nniskor som sĂ€ger sig var för invandring och mot islamofobi fast de inte alls Ă€r det men lĂ„tsas för att inte bli mobbade av lattesörplarna och surdegsfantasterna pĂ„ Södermalm.
Men sÄn Àr inte Barkus burrito. Han Àr genuint oÀkta vara rakt igenom. To tell the truth: burrito blockhead is fraud all the way!
Naturligtvis betraktar Barkus ocksĂ„ sig sjĂ€lv som ’god’ och inte ond: det Ă€r inte av cynism och illvilja han vill slĂ€nga ut invandrarna och göra rent hus med bögar och annan ohyra en gĂ„ng för alla och kasta alla som inte tror pĂ„ hans och Tompas Gud i fĂ€ngelse. Barkus motiv Ă€r rent altruistiska: han vill bara rĂ€dda Sverige frĂ„n en sĂ€ker undergĂ„ng.

barkus2barkus3

Jag vet att man inte fÄr sÀga sÄ hÀr, men man kan inte lÄta bli att undra. Hur bÀr man sig Ät för att bli vÄldtagen eller för den delen att vÄldta mitt i ett publikhav av tusentals mÀnniskor pÄ en fullsatt musikfestival? Kan man inte skrika högt dÄ och be honom eller henne som stÄr och gungar i otakt mindre Àn en halv decimeter bort om hjÀlp? Det hade jag gjort. Och alla de dÀr som stÄr bredvid och skriker: Àr de blinda eller sÄ aspackade att de varken ser eller hör? Vad har de dÄ i BrÄvalla att göra?
Vad Àr det ocksÄ för satans jÀvla och idioter som uppför sig som vÀrsta sortens rötÀgg? Ge dem ett rejÀlt kok stryk och lÄs in dem pÄ obestÀmd tid! Men det fÄr man vÀl inte heller sÀga?

Polis och myndigheter varnar för en nÀssprej som de sÀger att anvÀndarna kan dö av. NÀr StÀrkkrage pudrade nÀsan pÄ krogtoaletten sprejade Barkus kranen för fullt och helt öppet. Jag tror att han gör det fortfarande: det kan förklara hans mentala reaktorhaveri och totala kÀrnkraftskollaps.
Och sÄ vill jag i all ansprÄkslös stillhet uppmÀrksamma lÀsaren pÄ att jag varnade för Wales redan nÀr EM inleddes. Nu nÀr alla svenskar i all hast har blivit islÀnningar Àr jag ute pÄ minerad mark igen. Men vadfan? Island lÀr inte överleva söndagens kvartsfinal mot Frankrike. De Àr inte sÄ bra som deras resultat antyder och samtliga spelare i den franska truppen Àr antagligen överlÀgsen varje islÀndsk Stråkamir Okkar. Den som har sett en islÀnning dribbla lÀngs lÄngsidan förstÄr vad jag menar.
Ett sĂ„dant konstaterande innebĂ€r ingen nedvĂ€rdering av Islands och Lars LagerbĂ€cks hĂ€pnadsvĂ€ckande insats sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt. Att spela efter sina resurser och att fĂ„ alla att spela som ett LAG samtidigt som man gör motstĂ„ndarne SÄMRE Ă€r ocksĂ„ en skicklighet. Med LagerbĂ€cks iskyla och kolugnt konsekvent genomförda taktik kan det rent av bli ytterligare en skellur i Ă„rets EM.

birkir1birkir2

KnĂ€ppisen Frida Boisen i BludderBladet hallucinerar om ”hemligheten med islĂ€ndska vikingars [sic] vinnarkoncept”: VI Ă€r alltid bĂ€ttre Ă€n jag. Det Ă€r en bra idĂ©. Men för egen del tror jag att det mest Ă€r numera geniförklarade men tidigare avgrundsdjupt föraktade trĂ€nare LagerbĂ€cks ex Lars-Tommys koncept. En av dem som föraktade mest var alltid pĂ„litlige medgĂ„ngssupportern Barkus bira: den överlĂ€gset ynkligaste mĂ€nniskan pĂ„ jorden!