this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lattjolajban och Surt, sa rÀven

Dagens – eller hela veckans, kanske – mest snillrika analys av tillstĂ„ndet i landet:

Bara för att Sverige presterar sÀmst av alla lag i EM i fotboll, endast knappt frÄnsprungna av Irland och hack i hÀl pÄ jÀttefloppen Holland, och nÄgra bedömare har frÀckheten att sÀga som det Àr: att Sverige inte har i ett stort mÀsterskap i fotboll att göra.
Vad Àr det med det, dÄ? Sverige spelar inte fotboll bÀttre Àn de gjorde i Kiev och Zlatan Àr ingen vÀrldsspelare Àven om nio miljoner mÀnniskor tycker sÄ: de kan ha fel i alla fall.

Sverige kan dÀremot fÄ en vÀrldsstjÀrna pÄ damernas 1 500 meter startklar redan till OS i London senare i sommar. Det Àr etiopiskan Abeba Aregawi som ska springa hem guldet till Sverige. Heja heja!
Det kunde vara nÄgot för Svenska Fotbollförbundet att ta efter: en Ronaldo och en Rooney, kanhÀnda? Men SvFF fÄr sno sig om de ska hinna: fotbollsturneringen i OS börjar den 25 juli.

Den gamle bollsparkaren Henke Larsson har med rÀtta fÄtt mycket kritik för sina framtrÀdanden som expert i TV4:s EM-studio och blivit kallad tidernas trÄkmÄns i total avsaknad av humor &c. Henke svarar sina kritiker och gÄr pÄ knock direkt: Vill man inte lyssna fÄr man skruva ner eller byta kanal.

Han kunde lika gÀrna ha sagt: De som inte gillar mig kan dra Ät helvete! Men inte ens det vÄgar Henke.
Det dÀr Àr en taktik som Henke har lÀrt sig av Majistern: Det Àr inte mig det Àr fel pÄ. Det Àr alla andra!
Men det Àr vÀl inte meningen att alla som gillar fotboll men inte stÄr ut med torrbollen Henke i rutan ska titta pÄ Bolibompa i ettan eller McGywer i femman i stÀllet?
Och i SVT stöter fotbollsfantasten pÄ Glenn och Chris. Strömberg och HÀrenstam. Lika illa. Fast pÄ ett annat och busgrabbigare vis.

SÄ hÀr i brÄda tider med födelsedag och EM i fotboll har Majistern inte tid att mata Livets ords tidning VÀrlden idag med en ny lika elÀndig krönika som den förra varje dag. DÀrför rotar han i sitt gamla mögliga lager och serverar de hysteriskt troende i framför allt Uppsala en begagnad blogg frÄn onsdagens Boulevardblad. Minus den heliga Bollen, den hÀr gÄngen.

LÀser chefredaktör Lukas pÄ VÀrlden idag inte nÄgon annan tidning Àn sin egen?