this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Konstigare än så är det inte

I svallvågorna efter matchen Ukraina–Sverige i Kiev i går. Fotbollens Gudfader har svaren på alla frågor och en del annat som du inte visste att du inte ville veta.

“Han [den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén] gav både ett väldigt gott och ett väldigt förvirrat intryck.
En lagledare med personlighetsstörning: det lovar inte gott inför de återstående matcherna mot England och Frankrike i gruppspelet.

“Sverige föll igenom mentalt och det måste bero på något.” Kan det vara att Ukraina var det bättre laget i går och att Sverige är en mycket medioker nation på fotbollens europakarta?

“I andra länder är träningsmatcher en del av fotbollens skymnningszon. Ingen bryr sig. Här älskar vi våra vunna träningsmatcher och våra trötta kvalmatcher mot Ungern i november på Råsunda. Vi verkar hata de stora sammanhangen. Vi står handfallna när det verkligen gäller.”
Men spelare som Zlatan och Olof Mellberg, Kim Källström och Anders Svensson och Johan Elmander och Andreas Isaksson har varit med i rätt många år och nu och spelat åtskilliga mästerskapsmatcher.
Och någon gång måste varje spelare springa ut på planen för sin första match i en stor fotbollsturnering.
Om ingen bryr sig om landslagens träningsmatcher i andra länder [underförstått: länder som inte är lika efteblivna som den döende dialyspatienten och pissfläcken på Europas karta Sverige]: varför spelar de över huvud träningsmatcher då?

“Jag tror helt enkelt inte han visste riktigt vad han skulle förberedda dem [spelarna?] på.” Jag vet vad Erik skulle förbereda laget på: en fotbollsmatch mot hemmalaget på Olympiastadion i Kiev.

Fotboll är inte så mycket mer komplicerat än så. Fotboll går ut på att sparka på en boll. Vad är det för konstigt med det?