this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ju mer gratis desto billigare

Majistern har bott i Stockholm i lite drygt ett halvÄr. DÀrför Àr han expert pÄ Stockholm och tipsar i dagens Bolulevardblad turisten om sevÀrdheter och mat och hotell &c.

Den som vill Ă€ta gott rekommendras att besöka Grand HĂŽtels veranda, Riche och Pontus. Kanske vill du som hĂ€lsar pĂ„ i Stockholm sova nĂ„gonstans ocksĂ„? DĂ„ Ă€r det “nya storslagna Waterfront” som gĂ€ller. PĂ„ Hotel Arcadia pĂ„ KörsbĂ€rsvĂ€gen “bor man i vĂ€rldsklass” och Reisen pĂ„ Skeppbron â€œĂ€r grymt skönt” (fast det förstĂ„s heter First Hotel Reisen numera och har gjort rĂ€tt lĂ€nge) och tamejfan pĂ„ Grand HĂŽtel (jo, det stavas sĂ„ och Majistern har mĂ„nga gĂ„nger med skĂ€rpa framhĂ„llit att det viktigaste som finns Ă€r att stava namn rĂ€tt och i synnerhet hans eget) “kommer de in pĂ„ kvĂ€llarna och viker upp tĂ€cket och stĂ€ller fram tofflorna vid sĂ€ngen”! Det har jag aldrig varit med om nĂ„gon annanstans i hela vĂ€rlden.
PĂ„ Hotel Nobis vid Normalmstorg fĂ„r den tillreste med lite flax “ett rum med utsikt mot Berzelii park och hela vĂ€gen bort mot DjurgĂ„rden.

Majistern Ă€r nykter alkoholist: dĂ€rför gĂ„r han inte ut efter klockan nio pĂ„ kvĂ€llen, för att Sverige Ă€r “ett suparland”. Det Ă€r “bara hemskt och pinsamt” att vara ute dĂ„. Brrr!

Den som vill handla sĂ„dant som man inte alltid fĂ„r tag pĂ„ i Strömsund och Svedala glider in pĂ„ NK och Rose&Born “som har kostymer man kan dö för” eller besöker Boss och Filippa K och “alla butiker i Sturegallerian”.

Det Àr pÄ dessa stÀllen i Stockholm Majistern Àter och bor och shoppar loss. Bara det att Majistern aldrig betalar ett öre sjÀlv: det gör hans arbetsgivare Expressen och TV4.

Var idioten tycker att jag ska sprÀtta mina stÄlar i Göteborg struntar jag i: jag har inte varit dÀr pÄ 40 Är och tÀnker inte komma tillbaka pÄ lika lÀnge igen.