this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

When the goin’ gets rough

“Det har varit nĂ„gra tuffa dagar. Jag har kĂ€nt mig lĂ„g, svĂ„rmodig, melankolisk. Det Ă€r lĂ€tt att bli apatisk nĂ€r man Ă€r nĂ„got lĂ€gre stĂ€md.”

Vissa dagar Àr vÀrre Àn andra. SÄ Àr det för alla. Bara inte för Majister lipsill: hans tunga dagar Àr alltid tyngre Àn varje annan mÀnniskas. Lipsills vemod Àr alltid vemodigare Àn andras.
Trots alla demoner och med uppbjudande av sina sista krafter lyckades lipsill i alla fall “knyta slipsen med kĂ€rlek och omsorg, putsa skorna, ta pĂ„ den finaste kostymen och sedan gĂ„ ut för att möta vĂ€rlden”. Bra jobbat!

Herregud, lipsill klarade till och med av att kravla sig i vÀg till frisören och infinna sig pÄ avtalad tid. Det gjorde lipsill bara för att han Àr sÄ snÄl: hade han stannat hemma i sÀngen hade han fÄtt betala i alla fall.

Sedan skulle lipsill fotograferas pÄ mattan nÀr Gröna Lund öppnade för sÀsongen. Det finns ingenting som vÀrmer ett fruset och nedstÀmt hjÀrta sÄ som fotoblixtars sken.
Men ungen ville inte Äka roller coaster och kÀka cotton candy. SÄ nu blir det ingen bild i kÀndisbladet nÀsta vecka.

Klart att man blir nedstÀmd och apatisk dÄ. SvÄrmodig och melankolisk. Vem skulle inte bli det?

LÀgg sÀrskilt mÀrke till det subtila ordvalet: lÄg, svÄrmodig, melankolisk. Tre ord efter varandra som alla betyder exakt detsamma. Och i nÀsta mening: nÄgot lÀgre stÀmd.
Det Ă€r inte mĂ„nga som klarar av att formulera sig sĂ„ torftigt. Jag tror att det krĂ€ver “miljoner timmar och hĂ„rt arbete” att komma sĂ„ lĂ„ngt. Ännu bĂ€ttre jobbat!