this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Idioter hela högen

Jag tycker att Birro ska sluta blogga om fotboll. Han borde sluta titta ocksÄ. En vuxen mÀnniska som faller i koma framför teven för att favoritlaget spelar oavgjort mot Nya Zeeland. GrÄt och nÀsblod, svordomar och migrÀn sÄ fort nÄgon sparkar pÄ en boll i rutan och hela familjen sitter dÀr framför teven utklÀdda i italienska landslagströjor. Lamslagen av skrÀck i ett dygn innan Italien ska spela landskamp. Stackars mÀnniska. NÀr som helst slutar alltihop med hjÀrtinfarkt.
Birro sakanar moral ocksĂ„. Eller ryggrad. Kanske Ă€r det samma sak? NĂ€r Italien vann VM förra gĂ„ngen var det Birro som lyfte bucklan efterĂ„t. Utan honom hade Italien blivit utslaget redan i kvartsfinalen. NĂ€r samma lag spelar oavgjort mot Nya Zeeland jĂ€mför Birro det med att se pĂ„ ‘nĂ€r tjejen Ă€r pĂ„ fyllan och hĂ„nglar med grannen’. GĂ„r det till sĂ„ hemma hos Birro annars ocksĂ„?
DĂ„ Ă€r Birros gĂ€ng inte vĂ€rt en spĂ€nn. De kan lika gĂ€rna packa sina förbannade vĂ€skor och resa hem. Idioter hela högen, och allra dummast Ă€r trĂ€naren. Och en som heter Iaquinta: honom har Birro hĂ„nat varje dag i en vecka nu. Fan ocksĂ„, om Birro hade tagit ut laget hade Italien varit vĂ€rldsmĂ€stare redan. Men den dĂ€r jĂ€vla Lippi…!
SĂ„ dĂ€r hĂ„ller inte jag pĂ„. Det gör inga jag kĂ€nner heller. Mitt favoritlag Ă€r alltid bĂ€st. OcksĂ„ nĂ€r de förlorar med 4–0. Det Ă€r tur att Birros tjej sitter bredvid i soffan med den blĂ„ fotbollströjan pĂ„ och kan snyta bebisen nĂ€r kĂ€nslorna svĂ€mmar över.

SĂ€mst av alla som finns?

Det Àr inte bara skamligt att spela oavgjort mot Nya Zeeland: det Àr en stor skam. Till och med Algeriet Àr bÀttre Àn Nya Zeeland. SÀger Birro. Men det Àr de inte. Om man tittar till tabellen och stÀllningen i VM. Det Àr inte Spanien och Portugal och Frankrike och Kamerun heller. Nya Zeeland Àr inte ett sÄ visset gÀng som Birro tror. De Àr lika bra som England. Hittills. Eller dÄliga. Och Italien.
Det Àr ingen stor skam att spela oavgjort mot nÄgot lag. Den som sÀger sÄ visar bara vilken snÄl och simpel mÀnniska han Àr. Vilka vÀrderingar det Àr som styr Birros liv. Det vilar nÄgot unket över hela bloggare Birros uppenbarelse. Som nÄgonting som har legat för lÀnge i en jordkÀllare.
Birro fĂ„r grina och förbanna sĂ„ mycket han vill framför teven: Italien kanske inte Ă€r bĂ€ttre Ă€n sĂ„ hĂ€r. Jag tycker att nĂ„gon borde berömma Nya Zeeland i stĂ€llet och tala om hur bra the All Whites Ă€r som har spelat 1–1 mot bĂ„de Italien och Slovakien. Mot Paraguay blir det nog tuffare.
Ett litet smakprov pĂ„ Birros överlĂ€gsna okĂ€nsla för det svenska sprĂ„ket: Ni Ă€r som jag och jag Ă€r som er. Jag [stĂ„r] fortfarande rak i ryggen och huvudet högt. Det blir svĂ„rare att svĂ„rare att lita pĂ„ […]. Klart underkĂ€nt.
Förresten finns det inga dÄliga lag i VM. Jag tror att det Àr dÀrför Sverige inte Àr med.