this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I do not walk alone

Majistern hyr en lĂ€genhet i Rom men tar Ă€ndĂ„ in pĂ„ hotell med bassĂ€ng högst uppe pĂ„ taket. “Bara för att leka turist och ta ett dopp i en pool.” Himmel.
Till vansinnesbloggen i dagens Expressen hör oskarp mobiltelefonbild med Rom lÄngt lÄngt borta och gissa vem bakom skitfula solbrillor i förgrunden. Det Àr nÄgonting med Majistern som inte stÄr riktigt rÀtt till.

Majistern spinner vĂ€llustigt vidare pĂ„ sin roll som samhĂ€llets utstötte och allra mest missförstĂ„dde: bara i Rom Ă€r han “sĂ„ lycklig att det mĂ„ste svida hĂ„rt i dem som hĂ„nskrattade i sitt perverterade lilla mörker vintern som gick”.
Dösnack, doktor DÄrfink. SÄ jÀvla mÀrkvÀrdig Àr du ÀndÄ inte.

“Det krĂ€vs mod för att skratta. Det krĂ€vs en del för att man ska vĂ„ga se sina medmĂ€nniskor i ögonen och le mot dem.”
PÄ vilket sÀtt dÄ? Jag gör det varje dag och jag kÀnner mig inte sÀrskilt hjÀltemodig för det.

Jag har för övrigt blivit uppmÀrksammad pÄ en blogg som jag inte visste fanns förut, men det Àr inte sÄ konstigt för jag kÀnner i stort sett bara till min egen blogg och sÄ en till som jag lÀser varje dag.
Adressen Ă„terfinns under Comments till bloggen I don’t think.
Lite lagom omskakande lĂ€sning. Scarry even. Men just vad man kunde vĂ€nta av en mĂ€nniska utan varje skymt av samvete och moral. Det har ingenting med ‘hat’ att göra. Det Ă€r att uttrycka en uppfattning som i varje avseende skiljer sig frĂ„n Majisterns Ă„sikt.
Det Àr bara i Majisterns inflammerade hjÀrna av kokande svavel de mÀnniskor inte har rÀtt att uttrycka sig som tycker annorlunda Àn han.
Majistern Àr kort sagt en mycket obehaglig person. En övermÀnniska, rent av? Som anser sig för mer Àn andra och kunde ha passat som passopp bredvid Benito pÄ Palazzo Venezias balkong?

Men jag undrar vad Madeleine tĂ€nkte pĂ„ den dĂ€r första gĂ„ngen. Jag tror att ‘blogghat’ existerar mest i uppjagade mĂ€nniskors fantasi. Det finns en uppenbar orsak till att mĂ„nga mĂ€nniskor ogillar Majisterns Ă„sikter och all smörja han skriver och goja han pratar överallt samt ifrĂ„gasĂ€tter hans motiv och rent av Majisterns förstĂ„nd.
Jag har aldrig blivt utsatt för nÄgot blogghat trots att sÄdana lÀsare ocksÄ mÄste finnas som inte hÄller med om allt jag sÀger. Utom frÄn nÄgra sverigedemokrater strax före valet förra Äret och sÄ frÄn Majistern [sic] som nÄgra gÄnger har gömt sig inuti en rÄnarluva men ÀndÄ strax har avslöjats genom sitt stapplande och stelbenta sprÄk.

“Eftersom mina fiender har fel bild av mig har de spelat bort alla chanser att skada mig.” Den idiotiska meningen blir Ă€nnu mer löjevĂ€ckande för var och som har lĂ€st Madeleine Mobergs senaste blogginlĂ€gg.

ÖkĂ€nd balkong i Rom