this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I don’t give a damn about your dreams

“Som nĂ€r Estonia sjönk och jag vaknade av en mĂ€rklig dröm dĂ€r jag blivit förĂ€lskad i en flicka frĂ„n GĂ€vle.”
Kommer Majistern alltid ihÄg vad han drömmer? Och vilket datum? Klockslag ocksÄ, kanske? Det gör aldrig jag. DÀrför kan jag med en viss rÀtt sÀga att jag aldrig drömmer.

Tio Är senare trÀffade Majistern flickan frÄn GÀvle och i hans extatiskt överhettade universum mÄste denna flicka förklaras nÀrmast som ett mirakel: hon kom ur Majisterns dröm. SÄ dÀr höll Birgitta ocksÄ pÄ en gÄng och Àven du som har en mindre konspiratorisk talang Àn jag anar vad det Àr Majistern vill uppnÄ.
Det Ă€r dĂ€rför Majisterns ‘dröm’ mĂ„ste förklaras som ‘sann’. Av sjusovaren sjĂ€lv.

Jag tror inte att Majistern har drömt nÄgot alls om m/s Estonia och inte om nÄgon flicka frÄn GÀvle heller. Det Àr bara bÄg och billigt bondfÄngeri.
Majistern sĂ€ger att han trĂ€ffade ‘sin flicka frĂ„n GĂ€vle’ tio Ă„r efter att m/s Estonia sjönk pĂ„ Östersjön. I verkligheten gĂ„r det till precis tvĂ€rtom: först kommer flickan. Sedan kommer ‘drömmen’.

Jag ska vilken dag som helst nu skriva kontrakt med TV4:s Nyhetsmorgon som deras subtilt kolsyrade drömtydningsexpert.
Jag upptrÀder bara pÄ fredagar, för dÄ fÄr jag frukostera pÄ pilgrimsmusslor och tryffel med Steffo och bjuder farbror Fritte pÄ champagne med en jordgubbe i glaset. Fast jag Àr en rÄ och brutalt obildad sÀlle, sÄ jag tar gubben on the side. Botten opp!

PS. Rubriken Àr ett citat ur Bob Dylans Thunder on the Mountain frÄn albumet Modern Times 2006. DS.