this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I alla fall om man Àr ung

Svensk klubblagsfotboll […] Ă€r en dansande pissflĂ€ck pĂ„ Europas toastolar, skriver Birro med sedvanligt finess i dagens Expressen efter att AIK blivit utslaget ur kvalet till Champions League med sammanlagt 4–0 av norska Rosenborg. AIK pissar utanför som smĂ„ barn, förtydligar han omedelbart efterĂ„t för den skull nĂ„gon lĂ€sare inte har fattat.
Men Rosenborg Ă€r ocksĂ„ bara skrĂ€p: de Ă€r “hela Europas slagpĂ„sar” – Ă€ven om singularis möjligen hade varit att föredra. I Sverige Ă€r det bara fotbollssupportrarna som â€œĂ€r i vĂ€rldsklass”, frustar Birro, som alltid kryper med mobben, trots att AIK fick böta 140 000 kronor sĂ„ sent som i gĂ„r för att deras supportrar inte kunde uppföra sig under den förra matchen.
Det Ă€r okej att sno öl, tycker Birro ocksĂ„. I alla fall om man Ă€r ung, för det gjorde han vĂ€l sjĂ€lv dĂ„? Sedan förfasar sig den nyktre alkoholisten över de norska ölpriserna, som vĂ€l knappast borde besvĂ€ra honom. Men att “lĂ„na en back för en trevlig stund” gĂ„r an.
Hur dĂ„: “lĂ„na”?? NĂ€r i sjĂ€lva verket ett gĂ€ng berusade svenska supportersnorungar försökte stjĂ€la nĂ„gra backar öl inför matchen i Norge. Är det ocksĂ„ “vĂ€rldsklass”? Eller har Birro kört verklighetsuppfattningen nĂ„gra varv för mycket i en torktumlare?
En riktig man som vet vad han snackar om behöver aldrig skryta, avslutar Birro dagens bollblogg. Finns det ‘oriktiga’ mĂ€n ocksĂ„? Det Ă€r ett dödsföraktande uttalande av den som skryter nĂ€st mest av alla. Birro: Sveriges nĂ€sta Ranelid?

Ödmjuk expert fĂ„r snart konkurrens