this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Here I come

“PĂ„ flera sĂ€tt Ă€r mitt liv en sorts installation. En rörelse mot en del av det hat jag fĂ„r utstĂ„. Bara genom att leva och vĂ„ga göra de hĂ€r sakerna plockar jag vapnen av mina fiender. Deras lögner kan aldrig skada mig.”

Jag bara vĂ€ntade pĂ„ det: Majistern Ă€r ett konstverk! Han ska sĂ€ljas mĂ„nga gĂ„nger pĂ„ Sotheby’s i NYC och Christie’s i London och Bukowskis i Stockholm och vandra mellan mĂ„nga hĂ€nder och han ska förfalskas av mindre nogrĂ€knade konsthandlare och nĂ€r Majistern till slut ska hamna pĂ„ museum duger inte Moderna i Stockholm.
Nej, för fan. MoMA i NYC Àr det enda som motsvarar Majisterns artistiska magnificens. Vincent and Marcel, here I come!

“Deras [mina fiender] lögner kan aldrig skada mig”, hojtar installationen ocksĂ„. Men ett pĂ„stĂ„ende blir inte ‘sant’ bara för att Majistern sĂ€ger sĂ„: för sĂ„dant krĂ€vs ett annat slags bevisföring som jag inte ska gĂ„ in pĂ„ hĂ€r, för Majistern skulle Ă€ndĂ„ inte begripa.

Och Ă€ven om det vore sĂ„ som Majistern hittar pĂ„, spelar det ingen roll: i sĂ„ fall skulle din och min och alla andra ‘sanningar’ vara lika mycket, eller lika litet, vĂ€rda som hans.

Jag kan nÀstan lova att Majistern aldrig har uttalat ett ord som Àr sant. Utom nÄgon enstaka gÄng nÀr han kan tjÀna nÄgot pÄ det. Annars Àr lögnen Majisterns metod.

Men sÄdant förstÄr Majistern inte heller, för han kan inte skilja sanning frÄn lögn.
Det Àr svÄrt att inte tycka synd om Majistern. En installation! Haha! dra mig pÄ en vagn!