this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Helt hysteriskt

Napolifans finns över hela vÀrlden, i alla stÀder, sÀger Majistern i dag.
Utom i Rom för dÀr hÄller varje mÀnniska Majistern möter och snackar fotboll och kÀrlek med pÄ piazzor och i grÀnder, i barer och hos grönsakshandlaren pÄ det egna favoritlaget Roma.
I Rom finns om vi fÄr lita till Majistern inte en mÀnniska som hejar pÄ det andra av stadens stora fotbollslag: SS Lazio.

Finns ocksÄ

Man kunde annars tÀnka sig att Majistern Ätminstone en enda gÄng snubblade pÄ en tifosi frÄn Neapel under sina Àndlösa stilla promenader lÀngs Tiberns kajer med hÀnderna vÀrdigt pÄ ryggen. Men icke: i Majisterns arma huvud snurrar bara Roma Roma Roma och sÄ lite Totti.
Och aldrig hÀnder det mig att fullstÀndiga frÀmlingar hÄller fast mig i armen vid bardisken eller i kassakön pÄ ICA för att diskutera kÀrlekens innersta vÀsen.

BÄde det goda och onda minnet Àr lÄgnt i Neapel, sÀger Majistern ocksÄ och stavningen bjuder han generöst pÄ. Det vet jag ingenting om, och det gör sÄ klart inte Majistern heller. Att pÄstÄ nÄgot annat Àr bara trams: sÄ dÀr hÄller annars bara Paolo pugilist pÄ och skrÀvlar nÀr han Àr som mest i gasen.
Men Majisterns eget minne Ă€r inte bara lĂ„ngt: det Ă€r Ă€ven ‘hysteriskt’. Det lĂ„ter nĂ€stan lite orovĂ€ckande. Som ett minne utan sans och förnuft: ett minne pĂ„ rymmen.