this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Heja Elin

Elin Grelsson Almestad Àr journalist och författare. Hon skrev en artikel i Göteborgs-Posten i gÄr med rubriken Birro svÀrtar ner Guds kÀrlek.
Detta tolkar Majistern som det passar honom bĂ€st: det Ă€r GP – det vill sĂ€ga tidningens hela redaktion och styrelse – som anser &c. Men dĂ„ ljuger Majistern, för sĂ„ Ă€r det inte. Det Ă€r Elin GA som tycker att Majistern svĂ€rtar ner Guds kĂ€rlek.
Om i stÀllet Majistern hade rÀtt skulle det betyda att hela Expressen med Bonniers och TV4-Gruppen i spetsen stod bakom varje nonsenskrönika Majistern publicerar dÀr. Det kan ingen vettig mÀnniska tro.

Majistern lĂ„ter sĂ„ledes pĂ„skina att han Ă€r under attack frĂ„n en övermĂ€nsklig fiende – en hel mediekoncern – och krĂ€ver i vanlig ordning att alla ska tycka synd om honom: Majistern har inte haft sĂ„ ont pĂ„ lĂ€nge.
För att alla ska tycka Ă€nnu mer synd och förstĂ„ hur illa Majistern mĂ„r kallar han Elins artikel ‘lögnaktig’. Jag har lĂ€st artikeln tvĂ„ gĂ„nger och inte funnit ett ord som kunde kallas sĂ„.
Elin uttrycker en Ă„sikt om hur Majistern hanterar begrepp som ‘Gud’ och ‘kĂ€rlek’ och det Ă€r hon i sin fulla rĂ€tt att göra utan att bli kallad lögnhals av en snorunge med storhetsvansinne som tror att han Ă€r nĂ„got för att han kan knyta en slips och har flyttat till Finkultursödermalm i Stockholm och dösnackar lite grand om fotboll i TV4.

En Ă„sikt kan aldrig kallas en ‘lögn’. Den kan, som varje gĂ„ng Majistern uttalar en synpunkt, vara hur korkad som helst. Men en ‘lögn’ Ă€r den lik förbannat inte.

Jag hÄller med Elin om vartenda ord hon har skrivit och tycker bara att hon hade kunnat ta i Ànnu mer. Majistern förstÄr inte hur medier fungerar i ett demokratiskt samhÀlle utan krÀver att allt ska ske pÄ hans villkor. Majistern Àr en trÀskalle och en fascist: han hade passat bÀttre i Vitryssland och Nordkorea Àn i Sverige.

Du hittar Elins artikel hÀr.

Som individ Àr Majistern ett skÀmt och rent av ett dÄligt sÄdant. Problemet uppstÄr nÀr alltför mÄnga tar hans gallimatias pÄ allvar och ger honom ett utrymme i offentligheten som han sjÀlv och hans galenskaper inte förtjÀnar.

I sitt ‘försvarstal’ [sic] avslöjar Majistern sin sjaskiga musiksmak och sina torftiga litterĂ€ra ideal: Imperiet och The Mission och The Sisters of Mercy. Bruno K Öijer och Tomas T.

Jag har mycket bÀttre musik och roligare författare pÄ min Fejsboksida: musik Majistern aldrig har hört och författare han aldrig har lÀst.

PÄ biografen eller framför DVD-spelaren hemma hos Majistern Àr det Will Smith som gÀller. Herregud, Will Smith! Det Àr vÀl mest kids i femman som tittar pÄ hans gapiga och mycket intelligensbefriade rullar. Fast jag tror att Majistern kollar pÄ Arnold ocksÄ. I smyg.
NĂ€r Majistern tittar pĂ„ teve Ă€r det bara den heliga Bollen han glor pĂ„. Och sĂ„ Lindsey Vonn. Men hon spelar inte fotboll utan Ă„ker skidor suverĂ€nt utför och det förstĂ„r jag inte riktigt för Majistern talar i varje annat sammanhang om att han föraktar allting som har med vinter att göra och att skidĂ„kning Ă€r nĂ€stan vĂ€rre Ă€n… bandy.

Eller Àr det för att Lindsey Àr snygg och Majistern Àr gubbsjuk?

SjÀlv tittar jag pÄ curling i teve av en enda anledning. Hon heter Cheryl Bernard och Àr skipper i Canadas lag.