this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Birgitta fÄr jag inte missa

Sveriges Radio har presenterat vilka som ska prata i programmet Sommar i Är med start pÄ midsommardagen den 23 juni. Av 59 sommarvÀrdar har jag bara hört talas om lite mer Àn hÀlften eller 33 stycken.
Det kanske sÀger mer om hur lite jag hÀnger med i det som Àr vÀsentligt i samhÀllsdebatten Àn om Sveriges Radios urvalsprinciper. Inget ont om bagare och batteriuppfinnare, vintagebloggare och volontÀrer, armbryterskor och en som heter Ebbot. Men i alla fall?

Det som bekymrar mig mer Àr att jag ingenstans finner Majisterns och Ranelids namn bland sommarpratarna. Jag tycker att de kunde stafettsnacka varannan dag hela sommaren, sÄ kunde jag slÀnga ut radion genom fönstret och titta pÄ repriserna av Morden i Midsomer i stÀllet.
Zlatan och Sean Banan: varför Àr inte de med? Vem fan Àr Elsa Billgren och vad har Kikki gjort för ont och vem vill höra Jan Scherman och Johannes Brost spela musik och smÄprata om sig sjÀlva?

Kanske lyssnar jag i alla fall pÄ författaren och serietecknaren Jan Lööf den 19 juli, MÀrta Tikkanen den 5 augusti och före detta operasÄngerskan och numera Kungliga Operans VD Birgitta Svendén tvÄ dagar senare.

Jo, Birgitta kommer jag absolut att lyssna pÄ: tillsammans med Birgit och Elisabeth S Àr Birgitta min favoritoperasÄngerska assoluta i Sverige.