this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Goin’ down the road

Domedagsprofeten Majistern mullrar dovt och olycksbÄdande i Expressen:

“Sverige riskerar inte sönderfall, Sverige stĂ„r mitt i det.” Hur stĂ„r man dĂ„?

“VĂ€gen till undergĂ„ngen Ă€r ingen vindpinad, ödelagd grusstig, utan en vĂ€l upplyst boulevard med neonskyltar och mĂ€nniskor som gĂ„r hand i hand. Ingen ser bojorna runt deras hĂ€nder.” Vems hĂ€nder?

Det spelar ingen roll: vi Àr evigt förtappade och fördömda. Det Àr ute med oss!

“Har vi ingen grund, har vi ingen vĂ€g framĂ„t.” Jag trodde att det hette: Den som har gĂ„tt pĂ„ grund har ingen vĂ€g framĂ„t.

Och hur spelar Majistern kort egentligen? “DĂ„ har vi förlorat mot mörkret fast vi satt pĂ„ alla bra kort.” Jag sitter aldrig pĂ„ mina kort, jag har dem i handen. Man har bĂ€ttre överblick dĂ„.

NÄgra andra majistrala visdomsord, icke att förglömma:

“Moral Ă€r alla revolutioners moder.” Hur banal fĂ„r en mĂ€nniska bli?

“Gud Ă€r en rebell. Ateisterna Ă€r de verkligt konservativa.” PĂ„ vilket sĂ€tt Ă€r gud ‘en rebell’? En grym och elak fan som slĂ„r ihjĂ€l mĂ€nniskor hela tiden.

“Revolt alltsĂ„! KĂ€rleksriddare och korstĂ„g. KĂ€rlek och uppror. För Sverige i tiden.” För Sverige i tiden: var har jag hört det förut?
KorstĂ„g och riddare och uppror. Ska Majistern starta krig nu igen? Är sĂ€kerhetspolisen och försvarsmakten informerad? Har nĂ„gon ringt Karin?

Men Majistern fÄr sno sig om han ska hinna korstÄga: den 30 juni gÄr vÀrlden under. Igen.
I alla fall om vi fÄr tro pastor Jose de Luis de Jesus och den amerikanska religiösa sekten Growing in Grace med huvudkontor i Miami FL.