this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gissa varför

Hemmamannen Birro är inte ofta hemma. Han reser mest. Då bor Birro på hotell. Han verkar tycka att det är unikt, men så gör de flesta som reser i jobbet eller av andra skäl. Men inte när man ska hälsa på mormor eller någon kusin som man inte har sett på åratal: då bor man hos dem i stället, om de har plats. Min mormor skulle aldrig ha tillåtit något annat.
Nu √§r Birro tillbaka fr√•n den √∂verdrivna lyxen p√• Saltsj√∂qvarn till gamla pr√§ktiga Arcadia p√• K√∂rsb√§rsv√§gen strax ovanf√∂r korsningen mellan Odengatan och Valhallav√§gen. Ligger Arcadia i Vasastan eller p√• √Ėstermalm? Rent geografiskt ligger nog Vasastan n√§rmare till hands. Men jag skulle s√§ga √Ėstermalm i alla fall, f√∂r omr√•det norr om Valhallav√§gen h√§nger mer ihop med √Ėstra station och Liljansskogen och Norra Djurg√•rden √§n med Sibirien.
På Arcadia jäser Birro i en juniorsvit som består av två rum: ett slags salong med soffgrupp, där Birro kan hålla audiens, och ett sovrum med teve och värsta dubbelbingen. Birro gillar rum 113 bäst trots att badrummet svämmar över och vattenledningarna knäper och knakar. Men Birro är glad som en lärka ändå. För personalen är ju så trevlig. Och så spelar de Melissa i receptionen. Men det spelar ingen roll hur mycket Birro brer på: det finns inga större rum att få på Arcadia.
Men på Marina Tower är juniorsviterna på 52 kvadratmeter och tornsviten dubbelt så stor. Då ingår morgonrock och tofflor också, som Birro kan knycka innan han sticker. Juniorsviten på Körsbärsvägen är på knappt 30 kavdrat: rena hånet mot en kille av Birros kaliber.
Bicky får skärpa sig. Men fort. Hemmamannen dånar in redan i morgon. Spelar bortamatch med Såphal i fyran hela veckan.

110 kvadrat med takterrass i Nacka

Birro har knullat på Arcadia, vilket självfallet måste meddelas på hans helt och hållet självupptagna blogg. Dock inte i svit 113. Kanske i en städskrubb? Jag har sett på bio att sådant händer. Birro säger att han blev med barn då. Men då ska väl dottern heta så också: Arcadia. Birro får lyssna med bästisen Fylking. Han döpte sin grabb till Cumberland. Figaro Cumberland Fylking. Efter hotellet i London. Gissa varför.

Cumberland??