this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Försöka duger

Birro böjer sin nacke… nej, han viker sig tredubbel i låtsad ödmjukhet inför landets kulturjournalister och bokrecensenter. Birro talar inte mer om stockholmstidningarnas “förtryck” och har egentligen aldrig varit förbannad för att han “inte accepteras där”. Det var bara som Birro låtsades. För innerst inne är Birro rädd. Ja,rent av “en mycket patetisk man”.
Det Birro är mest rädd för är att “avfärdas som en bluff”. Han behöver inte vara skitnödig mer: den dagen har redan inträffat.
Birros ilska är i själva verket “en sorg”. Det är synd om Birro. Men det är inget nytt: Birro tycker alltid synd om sig själv. Nu återstår att se om Stockholms kulturredaktörer tycker det också och nappar på Birros blott nödtorftigt maskerade bete. Ett citat av Tomas Tranströmer följer med på köpet. Varför inte ett av Marcel Proust också? Och Knasen aka Nr 13 Wilmer?

Författarfavorit på flykt

I Borlänge recenseras Birro av en kompis på nästan samma tidning där han själv tituleras ‘kulturredaktör’. Kanske kan han gråta ut hos Karin Olsson på Expressens kulturredaktion också. Han skriver ju förryckta krönikor och bloggar på var och varannan sida i den tidningen redan.
Polaren Såphal i TV4:s Kalla fakta? Om han kan läsa kunde väl han också ägna en halvtimme åt Birro en sen kväll i fyran? Djuplodande. Allvarligt. Med mycket melankoli.
Det blir skitbra om Såphal lägger pannan i djupa veck och ser så där svår ut som bara han kan. Plura kunde komma med kola och riva av några låtar i studion också.

Bästisar i TV4