this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Förbjud de jävlarna

Majister klumpfot är på krigsstigen. Igen. I pingströrelsens tidning Dagen uttalar han sin avsky över hedersmord. Det är alldeles ofarligt och det är lätt att bli både upprörd och förbannad över sådana brott. Jag tror att varje människa blir det. Om inte blir jag riktigt fly förbannad.

Majistern säger att det är “arga feminister på den politiska vänsterskalan” som är skyldiga till att hedersmord förekommer i Sverige. Därför att de “är rädda för att ge sig in i den här debatten”: det är det bara den orädde Majistern som vågar.
De arga damerna “är rädda för att bli kallade rasister”. Men det är inte Majister riddarhjärta. Ingen vågar säga ifrån och inga arga feminister “försvarar de här flickorna. Vilken oerhörd skam.”

Men nu har klumpfot rutit ifrån på skarpen. I pingströrelsens tidning Dagen. Nu skakar alla hedersmördare i sina fuktiga hålor och får vi aldrig se ett sådant brott mer i Sverige!
Tack klumpfot! Jag är visserligen inte arg vänsterfeminist. Men jag är glad och tacksam över att sådan människor som klumpfot finns. Fast det gör det väl inte, när jag tänker efter: klumpfot är unik och förekommer bara i ett exemplar.

Klumpfot talar om “stenåldersmoral” men att hedersmord förekommer betyder inte att jag också “lever i en bergsby på stenåldern”. Det är förresten osäkert om något fanns som kunde kallas ‘byar’ existerade på stenåldern: de var inte så många då och människorna levde nog mest i små grupper av ‘familjemedlemmar’.

Vi måste avslöja hedersmördarna “på ett tidigare stadium”, säger klumpfot. Men hur gör man det: frågar man alla som kommer hit från andra länder redan i passkontrollen om de är ‘hedersmördare’? Om jag var det, skulle jag råljuga i alla fall och förneka varje sådan tendens och det tror jag att alla andra skulle göra också.

“Sverige måste tidigt förklara, fördöma och i värsta fall förbjuda de här människorna som menar att religion leder till hedersvåld.”
Hur då ‘menar’? Och vilka är det som gör det? De som ska ‘förbjudas’?
Är det fastslaget att religion leder till hedersmord? Gäller det alla religioner eller bara vissa? Jag är inte socialantropolog heller. Men jag tror att sådana saker har mer med nedärvda och djupt rotade kulturella strukturer att skaffa än med nödvändighet religion.

Så där höll vi på i Skandinavien på för tusen år sedan: på vikingatiden. Då var ‘hedersmord’ ett måste för varje anständig bärsärk. Varje gång en familjemedlem hade blivit dödad måste en person i den mördande familjen också mördas. Hämnd måste förstås också utkrävas för det senaste mordet. Så där höll det på: en tragedi utan slut.
Ibland tänker jag att det inte var kristendomen som anlände från söder och från väster och avslutade vikingatiden. Det var vikingarna som tog slut: de utrotade sig själva. Or was it just that their time was up?

Hur bär man sig för övrigt åt för att ‘i värsta fall förbjuda’ en männisika? Ska man slå ihjäl henne också? Går det inte att ‘förbjuda’ klumpfot i stället? Och Expressen!

Avrättningar och bombattentat mellan den italienska maffians familjeklaner – kunde inte de också kallas hedersmord? Vilken ‘religion’ ska klumpfot skylla på då? Sin egen? Som han förresten inte vet vilken den är.