this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fler anapester och dyslektiker i politiken

“Jag blev aldrig partiledare, och lika bra det.” Det tror jag ocksĂ„. För Krisdemokraterna och det alltmer krympande fĂ„tal som röstar pĂ„ partiet.

Det Ă€r Majister dĂ„rfink som öppnar nĂ€bben igen. Den hĂ€r gĂ„ngen talar han om för lĂ€saren hur en politiker ska vara beskaffad. Herregud, sĂ€ger jag bara – och inte tror jag pĂ„ Gud heller.

SjĂ€lv litar Majistern pĂ„ “den röda, varma gamla pumpen” som “viskar rĂ€tta vĂ€gar” till honom. Jösses. SĂ€ger jag igen.

“Det saknas hjĂ€rta i svensk politik”, mĂ€ssar Majistern menlöst. “Det saknas mĂ€nniskor som vĂ„gar tro pĂ„ annat Ă€n siffror, skatter, jobb och lönsamma avdrag. Det mesta i livet handlar INTE om siffror.”
Men det gör det ju: livet handlar till stor del om jobb, eller bristen pÄ jobb det vill sÀga arbetslöshet, och alla utom de som fifflar med deklarationen Àr vÀl överens om att mÀnniskor ska betala skatt men kanske inte lika mycket som de flesta Àr tvungna att göra och det Àr sÄ klart alltid de som tjÀnar minst.
Livet handlar om vÀrme och vardag ocksÄ, sÀger Majistern. Vardag Àr det varje dag utom pÄ helgerna, vare sig vi vill det eller inte. Och sÄdant som kÀrlek och familjen Àr ingenting politiker ska lÀgga sig alltför mycket i.

“Vi vill inte ha politiker som Ă€r mĂ€nskliga.” Vill ‘vi’ inte? Vad vill vi ha dĂ„? Politiker som Ă€r omĂ€nskliga?
Det vill inte jag och jag tror inte att nÄgon annan vill det heller. Det finns redan alldeles för mÄnga av den sorten i vÀrlden.

“Till och med kungahuset Ă€r mer rebelliskt Ă€n varenda politiker”, och nu flimrar det för ögonen och tusen galna illrar rusar runt i hörselgĂ„ngarna.
En ‘riktig’ politiker Ă€r en person som har samma musiksmak som Majistern och det verkar inte vara nĂ„gon pĂ„litlig kompass nĂ€r du ska lĂ€mna din röstsedel pĂ„ valdagen.
Den som diggar Magnus Uggla och lÀser LÀckberg kan slÀnga sig i vÀggen direkt och bye bye, Fredrik!

“Juholt försökte [prata vardag och familj och kultur] men Ă„kte ut med huvudet före.” Jag tror att det var mer den bonniga mustaschen och alla lögnerna och den kompakta dumheten och de mĂ„nga kreativa avdragen som gjorde att HĂ„kan fick Ă„ka hem igen.

Den som “har kokat vĂ€rdelöst kaffe i partiets ungdomsförbund sedan 1981” fĂ„r inte heller bli politiker. Vad Ă€r det för fel pĂ„ Lindvalls och Gevalia?

En riktig politiker ska vara POET och gilla ThĂ„ström och Uffe och kanske The Boss ocksĂ„. Det gjorde MĂ„na och det var dĂ€rför “gubbarna i Socialdemokratin” gjorde sig av med henne ocksĂ„.
Kan det verkligen stĂ€mma? Fick MĂ„na kicken frĂ„n partiet för att hon drömde om att ligga med Bruce? Jag trodde att det var ‘den varsamt innerlige’ HĂ„kan som intrigerade mest i alkoverna och fick MĂ„na pĂ„ fall.

Majistern Ă€r “glad att hans politiska karriĂ€r belv kort” och hur ‘kort’ Ă€r den karriĂ€r som aldrig började och som folk mest skrattade Ă„t under 16 sinnessjuka timmar?
“KD Ă€r nog lika glada. FrĂ„gan Ă€r vem som har förlorat och tjĂ€nat pĂ„ att det blivit som det har blivit.”
Det sĂ€ger sig sjĂ€lvt att det Ă€r KD som har förlorat och Majistern som har tjĂ€nat pĂ„ affĂ€ren. Jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ att Göran och Maria hĂ„ller med. Men sĂ„ Ă€r de inte nĂ„gra ‘riktiga’ politiker heller.

Vem ‘poeten’ i politikerförklĂ€dnad Ă€r fattar du utan att jag behöver tala om det.