this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fel färg, för fan!

Birro håller på Örgryte IS i fotboll. Det har han alltid gjort, och han är den ende i hela landet som gör det. Alla andra håller på Blåvitt. Detta har gett Birro status av “utanförskap”: han tillhör en “missförstådd exklusiv minoritet”. Att heja på ÖIS när alla andra hoppas att IFK ska vinna gör Birro till “en bångstyrig konstnär, ett geni, som aldrig blir accepterat av de vid makten”.
Men ÖIS har alltid varit laget just “för dem vid makten” i Göteborg.

Laget med endast en supporter

Att objekt förvandlas till subjekt i varje Birros text måste numera betraktas som en naturlag: det är ingenting att göra något åt, för Birro fattar inte. Och så är det något gnöl om otrogna flickvänner från länge sedan. Sådant där som alla andra glömmer nästan redan innan det har hänt. Men aldrig Birro: han kan älta samma jävla surdeg hur länge som helst.
Fotboll är sex, säger Birro. Tranströmer på kola. Det är något om “ett unisont hjärtas slag” också, men det orkar jag inte fundera över. Den som inte tror mig kan läsa själv på Birros fotbollsblogg.
Men för bara några timmar sedan var det han själv som var “otrogen med tre tjejer samtidigt på samma ställe (där min flickvän för övrigt också var, jag fick ha min brorsa som vakt mellan de olika våningarna)”. Tre tjejer! På samma gång! Och så flickvännen mitt upp i allt! Hur klarar Birro att sätta på hela tiden? Aspackad, dessutom. Jag fattar absolut noll. Eller skojar Birro bara? Kan det vara så, att Birro… hittar på?
På en annan bollblogg meddelar Birro i lika överdrivet som underdånigt svassande ordalag han brukar vid sådana tillfällen att han har skrivit på “ett splitternytt kontrakt” med Expressen om att blogga ännu mer om bollen under de närmaste två åren. Har Expressen förlorat förståndet?
Och så drömmer Birro rebell om att ratta en “azurblå Ferrari”. Har han inte fattat att en Ferrari bara kan vara röd? Annars räknas det inte. Azurblå??

Fel färg, för fan!

Vilket som är bästa fotbollslaget? Det finns bara ett: Djurgårdens IF. De är bäst även när de förlorar.