this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fan och hans moster

Är en bok om trĂ€dgĂ„rdsskötsel, till exempel, mindre vĂ€rd pĂ„ bokhandlarens disk Ă€n, sĂ€g, en bok med dyngrak förortspoesi frĂ„n Göteborg? Jag frĂ„gar dĂ€rför att Birro verkar tycka sĂ„ i sin senaste blogg. Jag tror att Birro tycker att det Ă€r för jĂ€vligt att inte bara hans böcker finns i bokhandeln utan en massa annan brĂ„te ocksĂ„ som skymmer sikten: kockböcker – Birro kallar dagens kokböcker sĂ„, och det kan man vĂ€l fĂ„ göra eftersom sĂ„dana böcker i dag handlar mindre om maten Ă€n om personen som lagar den – och allt det dĂ€r som den alltid lika gladlynte Birro irriterat rafsar ihop under den nedsĂ€ttande samlingsbenĂ€mningen “fan och hans moster”.
DÀr möter du igen den föraktfulle och mycket ogeneröse Birro. Idioten kan liksom inte lÄta bli. Birros mÀnniskosyn Àr lika obehaglig som genuint osympatisk. Det Àr ingenting man lÀr sig eller som kommer med Ären heller. Det finns dÀr redan frÄn början, och det Àr ingenting som gÄr att tvÀtta bort. Det hjÀlper inte om du vevar Birro genom en blÀstringsmaskin.
Jag lĂ€ser inte heller böcker om hur man odlar pioner och flĂ€tar nĂ€verkorgar och jag tĂ€nker inte börja sylta och safta eller ens börja mĂ„la kroki. Men de som vill veta mer om sĂ„dant… ska de inte fĂ„r göra det? SĂ„dana böcker Ă€r vĂ€l ocksĂ„ ‘riktiga’?
Och aldrig i helvete att jag skulle lÀsa en enda rad av Birros hand i bokform.

Ingen ‘riktig’ bok?