this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En tablett mot huvudvärk kunde kanske hjälpa

Majistern säger att hans “yrke är att sätta ord på tillvaron”.

Det är det väl inte? Vem har bett honom att göra det? Ingen som jag har hört talas om.

Vad är det för ‘ord’ han talar om? Vilken ‘tillvaro’? Majistern skriver ju sämst av alla som finns. Han tror att den som är envis är ‘halsdarrig’ och beskriver tillvaron som ‘ett glas halvtomt vatten’. Majistern ‘snurrar på sig’ skorna och några finns som ‘utgör sig’ för att vara vad det nu var. Med mera och &c

Majistern kan inte skilja singularis från pluralis eller ett subjekt från ett objekt och jag vågar inte nämna begrepp som pluskvamperfekt och konditionalis och han kan inte leverera en enda mening som är grammatikaliskt korrekt sammansatt.
Sådant som andra människor lär sig i grundskolan.

Majistern hånar ‘vänsterns förakt för vanlighet’ och säger sig stå på ‘vanligt folks sida’. Men när han ska beskriva så kallat vanligt folk låter det så här: “[…] som en köphysterisk skånsk tant i anusfläckiga byxor inne på Ullared”.

Majistern skryter med att han är nykter alkoholist och menar att alla andra därför borde vara det också. Majistern är förresten inte bara nykter numera: han är världens nyktraste alkoholist.
När Majistern blev kristen i förrgår blev han det med besked och nu finns ingen mer gudfruktig människa i land… f’låt: världen. Ingen har gråtit mer än Majistern och ingen har älskat sina barn mer än han och därför tycker Amelia eller någon att han är världens bästa pappa också trots att han mest sitter på tåg och bor på hotell och glor på Bollen när han inte står och ser mallig ut bredvid Malou i hennes tantsnuskprogram Dagen efterpillret i alltid lika bajsnödiga TV4.
Eller gråter oceaner över en fotbollsspelare som drabbats av hjärtinfarkt och fallit död ner på planen.

Det säger sig självt att ingen kommenterar fotboll med större expertis än Majistern. Han tror till och med att Bayer Leverkusen sparkar boll i… Bayern.
Bayer AG är, om någon annan än Majistern inte visste det, ett av världens mest kända läkemedelsföretag och Leverkusen ligger i Nordrhein-Westfalen nästan mitt emot Köln på andra sidan Rhen.

När jag dricker räcker det inte med ett glas vin för att jag ska förvandlas till ett avskyärt monster: en mun är nog för att jag ska börja spöa upp min hund och mina barn om jag hade haft några hemma. Fast jag och alla andra svenssons börjar slåss även när någon förmyndartyp försöker ta vinglaset från våra frusna händer.
Hur då: frusna? Jag fryser aldrig om händerna när jag dricker vin, och jag har inte hört att någon annan gör det heller.
Den som ändå är så ömhudadad som lektor Lipsill får väl ta lovikkavantarna på i så fall. Men det är rätt opraktiskt: det är så svårt att hålla i cigaretten då.

Så här skrev Majistern i januari i en krönika i Expressen med rubriken En lipsills försvarstal. Den handlade om dem som hade kritiserat en blogg av honom som publicerades i tidningen Dagen strax innan.

Kursiveringen i citatet är min egen och inte Majisterns.

Majistern redovisar, ifrågasätter, och du din jävla råtta bakom ditt nerpissade lilla plank kan ge dig fan på att han alltid skriver med samma noggrannhet och samma övertygade yrkesstolthet. Alltid!
Och kom inte här och kritisera något enda av det Majistern skriver. Han diskuterar gärna med dig, men bara på sina egna villkor: att du ditt kryp beter dig anständigt och värdigt, och det är Majistern och ingen annan som avgör vad som är värdigt och anständigt och om inte de överdragsskorna passar kan du kravla tillbaka till de andra råttorna i deras brunnar och där de rotar i bakgårdarnas soptunnor.

Om det också är sant att Majistern har ägnat miljoner timmar (fast så många timmar finns inte) och hårt arbete åt att lära sig skriva (måste jag förstå att han menar) är det desto mer beklagligt att han inte använde den evighetslånga tiden till något annat. Det räcker inte om Majistern tragglar och övar i lika många miljoner timmar till: han kommer ändå aldrig att kunna lära sig hantera det skrivna ordet på ett riktigt sätt.
Nästa istid kommer att hinna i fatt mänskligheten innan Majistern har lärt sig stava och begripa hur ord sätts samman till begripliga meningar.

Spiken? Vilken ‘spik’ är det Majistern talar om nu? Jag vet, och det gör du också. Men man bankar inte vanligtvis ner någon i marken med en spik. Till sådant behövs grövre artilleri.
Majisterns spik användes för 2 000 år sedan till att spika upp en friluftsförkunnare från Främre Orienten på ett kors. Or so the story goes.

Snacka om grandios själv(miss)uppfattning! Hur länge till ska det dröja innan samhället ingriper?

I Oslo babblar en massmördare förvirrat om korståg och att han vill ha en mer militant kyrka. Det vill Majistern också och han uppmanar landets pingstvänner och andra som läser tidningen Dagen till korståg mot alla som inte tror som de.
Majistern är det ständiga ‘offret’ för en ondsint och illasinnad omgivning. Massmördaren är ‘en krigare’ och den ensamme förkämpen för ‘en högre och ädlare sak’. Mission accomplished: massmördarens ‘uppdrag’ är avslutat. Massmördaren är ‘en martyr’ i ett ‘heligt krig’ för Gud och Jesus.
Han har vunnit. Det är därför massmördaren ler i rättssal 250 i Oslo tingshus, säger journalisten och historikern Henrik Arnstad i en artikel i Dagens Nyheter förra veckan.

Det är egendomligt och lite overkligt att inte fler har lagt märke till den skrämmande och nästan övertydliga likheten mellan Massmördarens och Majisterns politiska och kvasireligiösa vanföreställningar samt deras bedrövliga fascistoida ‘retorik’ för att framställa sin enfaldiga och sinnessjuka världsuppfattning.
Båda ser ett samhälle i sönderfall och båda har tagit på sig uppgiften att vrida alla klockor tillbaka till medeltiden och ställa allt ‘till rätta’ igen.
Massmördaren mullrar och dömer med automatvapen i hand. Det behöver inte Majistern göra: inte ännu. Han har en Gud som mullrar och dömer åt sig. Fegare än så kan ingen bli!

Båda hånflinar ständigt över sin egen förträfflighet. Men det gör idioterna bara för att de har fattat allting fel: de begriper inte att hela världen vill slå in skallen på dem med en sten.

Apropå bloggens inledning, maken till hyckleri får du leta efter:

Om Majistern är så känslig och tar så illa vid sig av allting föreslår jag att Majistern tar en lång och stärkande promenad längs Stockholms vattenvägar. När lipsillen har kommit över bron från Södermalm till Kungsholmen kan han svalka av sig med ett dopp vid Smedsuddsbadet också.

Och den lilla familjen vid Hornstull i Stockholm: hur illa mår inte den av Majister masochists ständiga gråtparoxysmer? Rena terrorn, ju!

Det är aldrig bra att skriva i affekt heller som Majistern alltid har för vana. Lika dumt som att skriva på fyllan. Då kan det bli så här. Kan bara vara skrivet av en dåre. Eller ett fyllo.

Och aldrig får Majistern sitta och sukta efter Jessika i teveprogrammet Babel heller, fast han så gärna vill.
Jag undrar vad det kan bero på? Är Jessika också en råtta bakom ett pissigt litet plank?