this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En stor skam

Birro har skrivit krönika igen. Den hÀr gÄngen fÄr sig hela Sverige en smocka. Birro Àr svensk men han tror att han Àr italienare. Birro tror att det Àr finare pÄ nÄgot vis. Sverige Àr pÄ drift, skriver Birro. Sverige Àr en stor skam och en stor sorg, skriver Birro ocksÄ. TvÄ gÄnger till och med. Efter varandra. SÄ att alla stollar pÄ drift fattar?
Birro Ă€r lĂ€skigt lĂ„ngsint ocksĂ„. Han minns oförrĂ€tter Ă€nda tillbaka till Ă„r 2004. Det var det Ă„ret Sverige och Danmark spelade 2–2 i gruppspelet i EM i fotboll i Portugal. Han sĂ€ger att en italiensk journalist frĂ„gade den svenske förbundskaptenen om det inte fanns en risk att Sverige och Danmark skulle spela just 2–2, för dĂ„ skulle bĂ„da lagen gĂ„ vidare till kvartsfinal och Italien hamna utanför slutspelet.
Den svenske förbundskaptenen förnekade detta: SÄdant sysslar vi inte med i Sverige.
Ett rÀtt lÀskigt och direkt lögnaktigt pÄstÄende, glÀfser Birro ilsket i sin krönika. Man kunde tro att han hade en hund i munnen. Sex Är efterÄt.
Fotbollsmatcher kan sluta 2–2 av fler skĂ€l Ă€n vad Birro har för sig. Om det hade varit tvĂ€rtom och Italien som fĂ„tt spela kvartsfinal hade Birro trumpetat i en alldeles annan tonart: dĂ„ hade det varit han som tagit Gli Azzurri till slutspel. Birro och hans ‘tro’.
Men det hade nog inte hjĂ€lpt i alla fall. Det var det Ă„ret Italien spelade 0–0 mot Danmark och 1–1 mot Sverige. Och sĂ„ 2–1 mot Bulgarien. PĂ„ tillĂ€ggstid. DĂ„ fĂ„r man Ă„ka hem efter gruppspelet.
I samma turnering slog Sverige Bulgarien med 5–0 och vann Danmark över samma lag med 2–0. Men försiktigtvis nĂ€mner Birro inte detta i sin egen lögnaktiga krönika. Det Ă€r inte Sverige som Ă€r en stor skam. Det Ă€r Birro.
Förresten Àr det inte grekerna som dricker sprit till frukost. Det Àr det danskarna som gör.

Frukost pÄ danska