this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En falsk profet

Majistern stoltserar stĂ€ndigt med att han saknar utbildning och inte alls Ă€r journalist egentligen utan poet och författare för det Ă€r mycket finare och sĂ€rskilt sportjournalister kallar han gĂ€rna ‘halvalkoholiserade’ och om jag vore Majistern och skrev om fotboll skulle jag aldrig vĂ„ga gĂ„ pĂ„ en match igen om jag inte ville Ă„ka pĂ„ dĂ€ng.

Senast lĂ€t det sĂ„ hĂ€r i svt.se Debatt den 12 maj i Ă„r: “Jag har alltid satt en Ă€ra [sic] i att sjĂ€lv aldrig kalla mig journalist, helt enkelt för att jag inte Ă€r nĂ„gon.”

Men i dag Àr han plötsligt journalist i alla fall. Rent av en sportjournalist och kanske Àr han ocksÄ halvpackad: det verkar i alla fall sÄ nÀr han skriver.
I en intervju med SvenskaFans.com dĂ€r Majistern talar om hur ofattbart stort det Ă€r att vara nominerad till att fĂ„ den eftertraktade Guldskölden av den halvpackade lĂ€ktarmobben sĂ€ger han: “Jag försöker skapa kĂ€nsla och andra vinklar, inte bara vara sportjournalist.”

I samma intervju sÀger Majistern ocksÄ att det Àr i Expressen han skriver om Italien. Men det Àr inte sant: det Àr i Blaskan Majistern skriver mest om Gud och om det sekulariserade svenska samhÀllets stÀndigt pÄgÄende sönderfall fast han har bÄde Pingströrelsens tidning Dagen och Livets ords VÀrlden idag att bre ut sig i och nÀr Majistern ska blogga om Bollen i Blaskan förvÀxlar han Gud med sig sjÀlv. Eller om det Àr Gud som Àr Bollen och Majistern grabben som Gud aka Bollen offrade för vÄr skull?
PĂ„ Twitter lĂ€nkar Majistern vidare “sĂ„dant han tycker Ă€r bra, inte sĂ„ mycket mer”. Det Ă€r inte heller sant: dĂ€r publicerar Majistern mest bilder pĂ„ sig sjĂ€lv och sina barn men nĂ€stan aldrig pĂ„ barnens mamma samt retwittrar beröm han har fĂ„tt av andra gudstroende eller kanske rent av skickat till sig sjĂ€lv.

Och stÀndigt detta förbannade VI: det Àr VI hÀr och VI dÀr. Majistern har ingen rÀtt att lÀgga sina ord och vansinniga vÀrderingar i min eller nÄgon annans mun. Ingen har heller bett honom att predika sitt ruttna evangelium överallt.

Tidigare i Är skrev Majistern en beyktad krönika i tidningen Dagen med rubriken Sverige behöver Gud. Sanningen Àr att Sverige klarar sig bra utan Gud och framför allt behöver Sverige inte Majistern.

Det Àr fint med mÀnniskor som alltid Àr lika rakryggat och oförskrÀckt konsekventa i allt de sÀger och gör.