this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Eller kanske inte?

Hur mÄnga bloggar har Birro? Han finns överallt pÄ webben. Kan han ha sÄ mÄnga som 1000? Kanske inte. Men gott och vÀl 100, skulle jag tro.
Och som om det inte rĂ€ckte: Birro bloggar i varenda jĂ€vla tidning ocksĂ„. Hur hinner han? frĂ„gar du. Det Ă€r ingen konst för en bedragare: Birro publicerar s a m m a blogg överallt. DĂ„ kan han ta betalt lika mĂ„nga gĂ„nger. För samma sak. Det pĂ„minner lite grand om Gudrun Schymans affĂ€rsidĂ© att ta betalt för samma resor och andra omkostnader av f l e r a ‘arbetsgivare’. Det var ingen bra idĂ© dĂ„ heller: Gudrun fick sitt straff till slut.
RÀtt vad det Àr stÄr Birro dÀr och pladdrar i teve ocksÄ. Mest i TV4 ihop med olyckan Lennart Ekdal. DÄ stÀnger jag omedelbart av, för nÀr Birro inte pratar om sig sjÀlv pratar han om sin son och sin alkoholism och hur ont han har överallt pÄ grund av sin reumatism. Och att han tror pÄ Gud. Samma som han skriver om i sina 100 bloggar. Eller 1000?
Hur stÄr folk ut med skiten? Dag ut och dag in? x 100. Finns det ingen som kan sÀtta stopp för alltihop?
I Expressen bloggar Birro om fotboll. Men dÀr kan ingen som lÀser kommentera vad han skriver, för Birro har stÀngt av den funktionen. FrÄgan Àr om det kan kallas en blogg dÄ. SÄ hÀr förklarar Nationalencyklopedin fenomenet, med min kursivering i slutet:

Det kunde man ge sig fan pĂ„: Birro vet inte hur man gör. Han kan inte ens blogga pĂ„ ett korrekt och allmĂ€nt vedertaget vis. Är det inte dags att Expressen kallar Birros pajaskonster pĂ„ tidningens sportsidor för nĂ„got annat Ă€n en ‘blogg’. DĂ€r stĂ„r ju Ă€ndĂ„ för det mesta samma saker att lĂ€sa som överallt annars dĂ€r Birro medverkar. Vem orkar höra detta stĂ€ndiga tjat om Birro och Birros son och spriten och den dĂ€r förbannade ledvĂ€rken? Hur mĂ€rkvĂ€rdigt Ă€r det? Det finns ju andra Ă€n Birro som har barn och flera som har supit en del i sina liv ocksĂ„. Birro Ă€r inte ens ensam om sin reumatism: dessvĂ€rre finns det fler Ă€n han som har ont lite varstans.
Birros senaste pĂ„hitt Ă€r en ‘kĂ€rleksblogg’ som han fantasilöst nog kallar VĂ€gen till kĂ€rleken. Med ett omisskĂ€nnligt eko frĂ„n förr. Det Ă€r Jesus som i Joh. 14: 6 sĂ€ger till Thomas: “Jag Ă€r vĂ€gen, sanningen och livet.” Det kan inte hjĂ€lpas att alltihop kĂ€nns en smula… obehagligt.

Bloggare Birro med beundrare?

I sin nya blogg deklarerar Birro med samma oförskrĂ€ckta arrogans som en gĂ„ng friluftsförkunnaren frĂ„n FrĂ€mre orienten sin avsikt: “Jag har sĂ€nkt tonlĂ€get och höjt blicken. Jag kommer inte bedriva opinion eller rasa. Den tiden Ă€r förbi. Jag har lĂ€rt av mina misstag. Jag har lĂ€rt mig att (försöka) vara konsekvent, tĂ„lmodig, tolerant. Ärligt, uppriktigt, vĂ€lskrivet och uppdaterat.”
Jag vet inte hur Àrlig och tÄlmodig Birro Àr, men jag har svÄrt att tro att han Àr sÀrskilt mycket av vare sig det ena eller det andra. Att Birro saknar varje egenskap som kunde kallas konsekvens och tolerans demonstrerar han sjÀlv varje dag. VÀlskrivet, stÄr det ocksÄ i den stolta programförklaringen. Det Àr ett dödsföraktande uttalande pÄ grÀnsen till vansinne: det var lÀnge sedan jag sÄg en varudeklaration som stÀmmer mer illa överens med verkligheten.
Sanningen Ă€r att Birro skriver som en kratta. DĂ€r han ska ha teak vĂ€ljer Birro… balsa. O himmel! du med din sneda rubank, ditt vattenpass av luft och din hammare av gelĂ©!
Du hittar till Birro pÄ lÀnken ovan, men kan lika gÀrna lÀsa samma smörja i vilken som helst av Ätminstone 100 dagstidningar i landet. Samma dag. Kallas ÄteranvÀndning, tror jag. Eller kanske inte?

Nu ska jag ocksĂ„ skaffa mig 100 webbadresser till. Sedan ska ingen mĂ€nniska nĂ„gonstans ha en chans att slippa undan mina totalt ointressanta synpunkter. Om jag har tur kanske jag fĂ„r göra bort mig riktigt ordentligt i Let’s dance ocksĂ„. Samt demonstrera för tvĂ„ miljoner tevetittare varje vecka hur genuint obildad jag Ă€r nĂ€r jag tĂ€vlar i PĂ„ spĂ„ret och förvĂ€xlar Islamabad med NĂ€ssjö.
Men först mÄste jag sÀtta snurr pÄ mina strax 101 bloggar.