this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det stora tågöverfallet

Rafflande reseskildring av vår fladdrande världsreporter med hela Halland som arbetsfält: läskigare kan det nog inte bli.
Tur att det fanns en tjänstvillig konduktör ombord som Majistern kunde skvallra för och som genast lämnade alla sina andra plikter på tåget för att vaka över Majisterns ömtåliga och strykrädda person.

En knappt tjugoårig jänta i nävkamp mot en dubbelt så gammal ivrig muskelbyggare med personlig tränare: en sådan match hade knappast slutat till atletens fördel.

birro1

Har detta oerhörda hänt? Rör sig mordiska unga kvinnor i svarta glasögon på landets tågstationer och hotar Majistern till livet? Mitt på blanka förmiddagen, också!
Eller är rapporten från perrongen på Göteborg C fritt flaxande fantasier som har runnit upp i en överhettad hjärna? Har Majistern supit till nu igen när han är på lös och ledig och resande fot? Det skulle inte förvåna mig: två glas vin och en magnecyl kan ställa till mycket med en männsikas förstånd.

Egentligen hade Majistern inte tänkt berätta om det brottarbrutala tågöverfallet: man vill väl inte vara en lipsill när man är en karl som står för… Ja, vadå: gömmer sig för en flicka bakom en tågkonduktör?
Därför väntade Majistern med som han trodde listig strategisk uträkning några dagar innan han skrev om sin fasansfulla upplevelse på en resa mellan Göteborg och Halmstad. Fast han visste redan i söndags att han skulle göra det.

Varför hämtades inte mörderskan av polis med hundpatrull och handfängsel i Halmstad? Varför fick hon åka med ända till Malmö?
Vågar barnfamiljer och pensionärer åka tåg nu? Törs jag ta pendeln från Uppsala till Stockholm i helgen?

Jag håller på Marcus Nordlund: jag tror att han har kommit något lurt på spåren [sic]. Och alltihop bara för att en tjej bad en kåt Majister dra åt helvete när han kom med fräcka förslag på perrongen!

birro2