this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det är den där jävla datorns fel

Aha! Vad bra. Nu vet jag det. Birro twittrar och säger att hans stavning “faller när han skriver upprörd”. Men han stavar ju fel hela tiden. Även när han inte verkar vara särskilt ‘echaufferad’. Till och med när Italien vinner i fotboll och Birro cyklar till sjön för att bada. Kanske menar han ‘fallerar’ också i stället för ‘faller’?
Birro säger att “Expressen har också samma problem”. Stavar alla på tidningen också fel när de är förbannade? Det skulle aldrig Birros medkrönikörer Annette K och GW och Björn af Kleen göra, hur ilskna de än var. När stavade Karin Olsson fel senast?
Datorn trilskas också: den stavar fel med flit bara för att jävlas med Birro. Det var sådana förtretligheter som Strindberg kallade ‘andens kamp med materien’. Fast han hade ju ingen dator. Strindberg skrev med bläck och blyerts. Därför skrev han aldrig fel.

Felfri författare

Sanningen är i stället att Birro inte kan stava. Det är bättre att han köper en ordbok i stället för en ny dator. Han kan knappt skriva en enda mening rätt heller. Det är synd om Birro som tror att han är ‘författare’.